„ochii” din acoperișurile sibiului fac din nou furori pe rețelele sociale - o postare a strâns zeci de mii de aprecieri și distribuiri

Arhitectura caselor din Transilvania este apreciată peste hotare, însă „ochii” din acoperișurile caselor din Sibiu fac „furori” nu doar printre turiști, ci și pe conturi internaționale de artă.

„Museum of Artifacts” este unul dintre cele mai mari conturi de artă de pe rețelele sociale, unde se promovează obiecte unicat și detalii arhitecturale. Pe lângă explicația a zeci de artefacte cu istorie de sute de ani, apar și „ochii” Sibiului, un detaliu care atrage atenția tuturor turiștilor care ajung să viziteze orașul transilvănean.

În postarea cu peste 20.000 de aprecieri este explicată semnificația și utilitatea așa-zișilor „ochi”. „Ochii Sibiului sunt iconicele lucarne de pe acoperișurile caselor din orașul Sibiu, România. Majoritatea au fost construite între secolele al XV-lea si al XIX-lea” ochii, erau folosite ca sistem de ventilație pentru podurile caselor și au dat Sibiului porecla de „Orașul în care casele nu dorm”, se arată în descrierea fotografie reprezentative postată pe Museum of Artifacts.

Mulți internauți au apreciat detaliul arhitectural, însă unora li s-a părut puțin „înfiorător”. „Iubesc Sibiul. Un oraș atât de frumos”, „Seamănă cu coperta albumului David Byrne. Îmi place”, „Oriunde mergi, acest oraș te urmărește”, se arată un alt comentariu. Sunt și persoane care glumesc pe seama „ochilor”, spun că este locul potrivit să „spionezi” vecinul. Pe lângă cele o mie de comentarii, postarea a fost distribuită de aproape opt mii de persoane.

Ultima oră

Comentariul meu