Unde se mănâncă cea mai bună ciorbă de burtă din Sibiu - Kon Tiki și Prima, în top - Cea mai ieftină, la Cantina Studențească
Sursa foto: Playtech.ro

Tradiționala ciorbă de burtă poate fi savurată în peste zece restaurante din Sibiu. Gustul unuia dintre cele mai delicioase preparate din bucătăria românească poate fi încercat la localuri cu vechime în Sibiu și localuri consacrate pentru acest fel de mâncare.

Odată cu inflația, respectiv creșterea prețurilor la alimentele de bază, patronii restaurantelor au majorat și ei prețurile la preparate și băuturi pentru a compensa costurile apărute în plus. Față de anii trecuți, ciorba de burtă s-a scumpit și ea cu câțiva lei. Dacă în 2019, ciorba de burtă costa 14 lei la Prima, acum poate fi cumpărata cu 19 lei, fără smântână, ardei și pâine.

Ciorba de la restaurantul Kon Tiki este desemnată ca fiind cea mai gustoasă nu doar în Sibiu ci în toată țara. Aici ciorba de burtă costă 20 lei. Secretul ei constă în ingredientele de calitate, cumpărate de la producători locali, așa cum spun reprezentanții localului de pe strada Tudor Vladimirescu.

Unde se mănâncă cea mai bună ciorbă de burtă din Sibiu - Kon Tiki și Prima, în top - Cea mai ieftină, la Cantina Studențească
Ciorbă de burtă la Kon Tiki

Prețul unei ciorbe de burtă începe de la puțin peste 7 lei și ajunge la 27 lei dacă include smântână, pâine și ardei. Cea mai ieftină se găsește la Cantina Studențească și costă 7,2 lei pentru studenți și 7,7 lei pentru angajați. La polul opus se află, restaurantul Grand Plaza unde ciorba de burtă este 20 lei, respectiv 27 lei cu smântână, ardei și pâine.

Citește și: Locurile în care se mănâncă cel mai ieftin la Sibiu – O porție de sarmale costă sub 9 lei, iar un meniu complet nu sare de 25 lei

În Sibiu se găsesc și restaurante unde se poate consuma ciorbă de burtă care să coste sub 20 lei porția. Preparatul poate fi servit cu 17 lei, la Restaurantul Bistro House, de pe strada Vasile Aaron, cu 18 lei la restaurantul tradițional „La Dobrun” și, cu același preț, la Hanul lui Tulgheș de la Muzeul ASTRA. De asemenea, o ciorbă de burtă cu 18 lei poate fi servită și în centrul Sibiului, la restaurantul Casa Frieda. La Cabana Valea Aurie, restaurant recunoscut pentru delicioasa ciorbă de burtă, prețul preparatului este de 19 lei.

La 20 lei, ciorba de burtă mai poate fi consumată de sibieni la Restaurantul Arhive, iar la 21 de lei se găsește ciorbă de burtă tradițională la Crama Sibiană din Piața Mică. Totodată, prețul unei ciorbe de burtă din Săliște este la fel ca cel din centrul Sibiului. La restaurantul Casiana, preparatul tradițional costă 20 lei. Patronul restaurantului explică prețul prin scumpirile care au avut loc la nivel național. „Prețul este datorat faptului ca toate costurile au crescut. Oferim preparate de calitate și lumea ne cunoaște”, spune administratorul.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu