sancțiune minimă pentru gabi iancu, după cartonașul roșu încasat cu chindia - va sta două etape

Atacantul lui FC Hermannstadt, Gabi Iancu (28 ani) a fost suspendat două etape, după ce a primit cartonașul roșu în disputa din etapa precedentă a Superligii, de la Ploiești, cu Chindia Târgoviște, pentru injurii aduse spectatorilor.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal s-a întrunit miercuri și a anunțat deciziile luate în cazurile pe care l-a avut pe rol. Printre acestea a fost judecat și cazul atacantului de la FC Hermannstadt, Gabi Iancu, care a primit etapa trecută, în jocul din deplasare, cu Chindia, cartonașul roșu, după ce fusese înlocuit, pentru injurii aduse fanilor echipei gazdă. Cu siguranță, deoarece sancțiunea primită de jucător este minimă, clubul sibian nu va face apel la decizie.

AFC Chindia Târgoviște vs. AFC Hermannstadt – Eliminare Iancu Gabriel Cristian (oaspeți) – În temeiul art.63.1.f, raportat la art. 63.2.2 din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru două jocuri și penalitate sportivă de 3.000 lei” a anunțat miercuri siteul oficial al LPF.

Gabi Iancu a cedat nervos și s-a înjurat cu unul dintre spectatori, după ce fusese înlocuit în primul minut de prelungiri al jocului din etapa 3 din play-out-ul Superligii, Chindia – Hermannstadt 1-2. Avertizat de arbitrul de rezervă și  de observator, centralul Szabolcs Kovacs a venit la marginea terenului și l-a eliminat pe Iancu, după ce acesta își luase locul pe banca de rezerve! Prezent ulterior la interviuri, atacantul sibienilor s-a scuzat pentru gestul său.

Astfel, Gabi Iancu nu va putea evolua în următoarele două meciuri ale lui FC Hermannstadt din play-out, în deplasare cu CS Mioveni și acasă cu FC Argeș.

Ultima oră

Comentariul meu