primăria despre cea mai ”ciuruită” stradă cu gropi din sibiu - ”va fi modernizată. până atunci va fi întreținută prin balastare”

Locuitorii de pe Strada Trifoiului nu își vor găsi nici de această dată alinarea, deoarece planurile Primăriei Sibiu nu iau în calcul modernizarea acestei artere prea curând. În schimb, vor avea loc lucrări de întreținere a zonei menționate după perioada sărbătorilor pascale.

Strada Trifoiului este una dintre ultimele străzi de pământ din municipiul Sibiu. Amintim faptul că în ultima perioadă, locuitorii s-au arătat nemulțumiți de situația în care aceștia se regăsesc de mai bine de 10 ani de zile, în care au rămas doar cu promisiuni electorale.

Citește și: FOTO VIDEO Calvarul trăit de locuitorii de pe strada Trifoiului. De zece ani e plină de gropi – Locatari: ”Ne-am stricat mașinile”

Reprezentanții Primăriei susțin că modernizarea străzilor de acest fel este o prioritate, însă nu au luat în calcul modernizarea străzii Trifoiului în anul 2023. “Asfaltarea străzilor de pământ a fost o prioritate pentru Primăria Sibiu în ultimii 7 ani, investindu-se sume importante în modernizarea etapizată a acestora. Astfel, în prezent, au mai rămas doar câteva străzi care necesită astfel de investiții. Cele rămase sunt străzi care, în majoritate, au necesitat reglementarea juridică a terenurilor, acestea urmând să intre în reabilitare etapizat, în funcție de bugetul disponibil în fiecare an pentru astfel de lucrări și ținându-se cont de volumul de trafic de pe aceste străzi” transmit reprezentanții Primăriei.

De asemenea, Primăria Sibiu a ținut să menționeze că modernizarea va avea loc la un moment dat, proiectul “fiind în atenția municipalității în acest sens”, însă până atunci, vor avea loc lucrări de întreținere.

Strada Trifoiului este una din străzile care nu a intrat încă în modernizare, fiind în atenția municipalității în acest sens. Până în prezent s-a realizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic astfel că, în funcție de etapizare, se va organiza procedura de achiziție pentru modernizare. Până atunci, aceasta va fi întreținută prin scarificare și balastare. O astfel de acțiune este deja programată după sărbătorile pascale, în funcție de condițiile meteorologice, presupunând și săpătura pentru coborârea nivelului străzii, cu scopul de a asigura scurgerea mai eficientă a apei pluviale” au completat reprezentanții primăriei.

Citește și: Strada din Sibiu care arată mai rău ca după un război – Locatar: “Doar cu promisiunile am rămas”

Ultima oră

Comentariul meu