update nu scăpăm de semaforul de la boița de paști - drdp: „poliția sibiu nu a fost de acord cu ridicarea restricției”

Cu toate că drumarii au anunțat că șoferii vor circula, în perioada sărbătorilor pascale, pe Valea Oltului, fără să mai aștepte minute bune la semaforul de la Boița, acest lucru nu se va întâmpla. Poliția Rutieră nu a fost de acord cu ridicarea restricției, motiv pentru care și în următoarele zile semaforul va funcționa. 

UPDATE

Reprezentanții IPJ Sibiu au transmis motivele pentru care nu au fost de acord cu ridicarea restricțiilor de la Boița. DETALII AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au anunțat, la începutul acestei săptămâni, că semaforul de la Boița, acolo unde au loc lucrările la carosabil după ce drumul s-a surpat, va fi scos din funcțiune pe perioada sărbătorilor pascale. Decizia a fost luată pentru a evita aglomerația din această perioadă. 

Drumarii au luat măsurile necesare astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță, însă reprezentanții Poliției Rutiere Sibiu nu au fost de acord cu ridicarea restricției, motiv pentru care semaforul va funcționa în continuare. 

„Cu toate că am anunțat că semaforul de la Boița va fi eliminat pe perioada sărbătorilor, din păcate acest lucru nu se va întâmpla. Reprezentanții Poliției Rutiere Sibiu nu au fost de acord cu ridicarea restricției. Constructorul a luat toate măsurile posibile pentru asigurarea condițiilor de siguranță, dar au fost considerate insuficiente de către poliție. A fost montat provizoriu și parapet de beton, dar se pare că nu a fost suficient pentru exigențele poliției. Într-adevăr, benzile sunt îngustate, dar oferă o lățime de 3 metri pe ambele sensuri”, transmit reprezentanții DRDP Brașov. 

Așadar, chiar dacă pe șantier nu se va lucra până miercuri viitoare, pe timp de zi, circulația rutieră va fi dirijată la paletă de către angajații constructorului, iar pe timp de noapte vor fi puse în funcțiune semafoarele.  

Ultima oră

Comentariul meu