după orange încă o rețea de telefonie mobilă a introdus servicii 5g la sibiu - acoperă 30 la sută din oraș

Germanii de la Telekom au promis în urmă cu 6 ani că vor aduge 5G și în România. După Orange, Telekom introduce servicii 5G și la Sibiu.

Telekom România Mobile, numărul patru pe piaţa locală de telefonie mobilă, a făcut o mutare surpriză: deşi nu a participat anul trecut la aşa- numita licitaţie 5G organizată de statul român prin inter­mediul Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a lansat servicii bazate pe tehnologia 5G folosindu-se de spectrul radio existent, conform unei notificări transmise clienţilor, transmite ZF.

Conform datelor ZF, serviciile 5G ale Telekom România Mobile sunt disponibile în oraşele Ploieşti, Piteşti, Sibiu şi parţial (aproximativ 30%) în Bucureşti.

În notificarea transmisă la începutul acestei luni, Telekom România Mobile (TKRM) îşi anunţă clienţii că va oferi şi servicii 5G şi precizează şi care vor fi vitezele pentru acest serviciu. „Vitezele Contractuale oferite de TKRM pentru Serviciile de Date, în funcţie de tehnologia utilizată pentru furnizarea Serviciului de Date sunt: (i) 5G: 250 Mbps descărcare şi 50 Mbps încărcare (ii) 4G: 150 Mbps descărcare şi 50 Mbps încărcare; (iii) 2G: 200 kbps descărcare şi 100 kbps încărcare“, conform notificării. Clienţii care se află în zona de acoperire şi au telefoane compatibile pot avea acces astfel la această tehnologie.

Ultima oră

Comentariul meu