Am găsit cea mai bună rețetă de drob de miel din Sibiu – Tanti Elena dezvăluie secretul: „Condimentele fac diferența”

Mai sunt câteva zile până la Paște, iar gospodinele din Sibiu s-au apucat de preparatele nelipsite de pe masa de sărbătoare. Una dintre „vedetele” acestei sărbători este drobul de miel, care în Ardeal se face după rețete păstrate de zeci de ani. 

Elena ne-a povestit cum se realizează un drob de miel cu gust autentic, rețeta fiind una pe care o face de când se știe. Pentru aceasta, sibienii nu au nevoie de foarte multe ingrediente, iar cel mai important este să pui pasiune în ceea ce faci.

Am găsit cea mai bună rețetă de drob de miel din Sibiu – Tanti Elena dezvăluie secretul: „Condimentele fac diferența”

Ingredinte și mod de preparare

Rețeta drobului ardelenesc conține: măruntaiele de la un miel (ficatul, plămânii, rinichii, inima); prapurele mielului (membrana care învelește organele); 2 legături de ceapă verde sau 3 mai mici; 1 legătura usturoi verde sau 2 mai mici; 50 ml ulei; 2 legături de pătrunjel; 6 ouă; sare și piper după gust.

„Pregătesc totul tradițional cu ingrediente naturale. Eu pun organele la fiert în apă rece, fără sare sau alte ingrediente. După ce sunt fierte, separat ceapa și usturoiul tocate mărunt se pun la călit până se înmoaie, apoi se lasă la răcit” ne-a spus gospodina.

Am găsit cea mai bună rețetă de drob de miel din Sibiu – Tanti Elena dezvăluie secretul: „Condimentele fac diferența”

Se iau trei ouă, se fierb tari și se curăță de coajă. După ce s-au răcit organele, se toacă mărunt și se amestecă cu ceapa și usturoiul călite. În compoziție se adaugă cele trei ouă rămase, pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper. „Trebuie să fim atenți la condimente, pentru că acestea fac diferența”.

Prapurele se pune în apă călduță pentru a se înmuia și apoi se întinde pe un blat. „Punem un strat de compoziție peste, apoi cele trei ouă și din nou, compoziție. Îl învăluim bine în prapure și îl băgăm la cuptor”.

Prapurele o să aibă o formă asemănătoare cu cea a unei rulade. Acesta se pune într-o tavă care a fost unsă cu ulei și se lasă la cuptor până ce se rumenește bine.

Ultima oră

Comentariul meu