Secția clinică de Neurologie din cadrul Spitalului Județean a fost modernizată și își așteaptă pacienții începând de săptămâna viitoare. Nu se cunoaște data exactă, însă e doar o chestiune de timp pentru finalizarea tuturor demersurilor și recoltarea probelor biologice de către, anunță Daniel Chelcea, Managerul Spitalului Județean Sibiu.
Cu o finanțare de peste 40 de milioane de lei, clădirea încadrată ca monument istoric de interes național a fost dotată cu mobilier și aparatură de ultimă generație. Secția a fost dotată cu ecografe, un computer tomograf, electromiograf, ecograf Doppler, sistem de epurare sanguină, paturi electrice, frigidere și mobilier.
La acestea se adaugă alte noutăți pentru spațiul medical sibian. „Mai avem trei sisteme unice în Sibiu. Ne referim la cel de supraveghere din ATI, video, folosit în scop medical și de cercetare. Există sisteme de comunicare asistent-pacient la fiecare pat din această clădire și un sistem de comunicare vocală în întreaga clădire, care poate fi folosit în caz de evacuare a pacienților.”
De asemenea, clinica va avea o capacitate de 75 de paturi pentru spitalizare continuă și de zi , șase paturi de ATI și patru paturi pentru AVC tratați prin tromboliză.
Lucrările au întâziat
Lucrările la noua secție s-au întins pe o durată de trei ani și șapte luni, depășind termenul estimat pentru finalizarea acestora cu aproape doi ani. Motivul principal este legat de contractarea unei firme care nu și-a respectat obligațiile contractuale.
„Am avut neșansa colaborării cu un constructor care nu a putut să se achite de obligațiile contractuale. Nu a respectat gaficul de lucrări, nu a putut gestiona suficient persoanl și nu a putut gestiona eficient activitatea pe timpul pandemiei. După aproape doi ani, constructorul reușise să finalizeze lucrări în proportție de 5%. ” a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Secția va fi deschisă săptămâna viitoare
„Ne dorim ca săptămâna viitoare clădirea să fie medicalizată. Sunt și foarte multe variabile pe care nu le putem gestiona. Colegii de la SPIAAM vor veni să ia probe biologice. În funcție de rezultatele probelor biologice o să hotărâm mutarea” a declarat managerul Spitalului Județean Sibiu.
În urma renovării și extinderii clădirii, doar Neurologia și Hematologia se vor muta înapoi. Chirurgia plastică nu va fi inclusă în mutare, deoarece nu există un bloc operator disponibil în noua clădire. „Momentan, departamentul este amplasat într-un container mare și va rămâne acolo pentru o perioadă de timp” a mai declarat sursa citată.