foto: copaci tăiați de pe pietonala bălcescu - primăria spune că riscau să se prăbușească și că va planta alții în loc
Sursa: Facebook/Tudor St. Popa

Mai mulți copaci au fost tăiați, în ultimele zile, în centrul municipiului Sibiu. Primăria a folosit un aparat cu ajutorul căruia arborii au fost examinați, pentru a stabili dacă aceștia sunt în pericol să se prăbușească. În locul lor, municipalitatea va planta tei tineri și sănătoși. 

Patru copaci au fost tăiați, la începutul lunii aprilie, de pe strada General Magheru din centrul Sibiului. Aceștia erau bolnavi, potrivit reprezentanților primăriei, iar unul dintre ei s-a și prăbușit.

CITEȘTE ȘI: Patru arbori bolnavi, tăiați de pe Magheru

Au urmat, mai apoi, și alți copaci bolnavi de pe Pietonala Bălcescu, care au fost tăiați fiindcă erau în pericol să se prăbușească. „Cei doi arbori prezentau elemente de putregai, fisuri și ciuperci, indicând o stare avansată de degradare și prezentând pericol de prăbușire. Arborii au fost examinați atât cu aparatul tomograf, cât și cu alte procedee specifice”, precizează Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Pentru siguranța cetățenilor care tranzitează această stradă pietonală, s-a procedat la recoltarea acestora, urmând ca, în zilele următoare, să se planteze în locul lor tei tineri și sănătoși.

Ultima oră

Comentariul meu