cîmpean spune că niciun spital „adevărat” nu e făcut prin pnrr - „sunt cât secția de neurologie”

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia inaugurării Secției Clinice de Neurologie, că pe lista spitalelor finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu se regăsesc proiecte complexe de spitale. Noul Spital Județean al Sibiului, care nu se află pe această listă, va fi construit cu bani guvernamentali sau europeni. „Vom face ceea ce alții o să se chinuiască să facă pe PNRR și nu o să reușească”, a spus Cîmpean la finalul conferinței. 

Douăzeci și șapte de spitale se află pe lista celor care vor primi finanțare prin PNRR. Președintele CJ Sibiu susține că pe această listă se află un singur spital „adevărat”, dar care este pe jumătate cât va fi noul spital județean al Sibiului. În rest, este vorba doar despre secții noi la spitale existente și despre extinderi ale corpurilor de clădiri. 

„Avem aici lista celor 27 de spitale finanțate prin PNRR. Aici există un singur spital adevărat, cel de la Gerota, care e pe jumătate cât ar trebui să fie Spitalul Județean, 400 și de locuri. În rest, aveți o listă de 26 de spitale din astea (n.red.: ca Neurologia), secții, adăugiri. Acesta este Programul Național de Redresare și Reziliență. Secții și adăugiri”, a precizat Daniela Cîmpean, șefa CJ Sibiu. 

Potrivit acesteia, Consiliul Județean va face cu fonduri guvernamentale sau europene ceea ce nu vor reuși alții să facă prin PNRR. „Vor veni banii prin PNRR dacă vor avea proiecte să le acceseze și să le analizeze. Până atunci, nu pe PNRR, pe bani guvernamentali sau europeni, o să facem ceea ce alții o să se chinuiască să facă pe PNRR și nu o să reușească”, a mai adăugat Cîmpean. 

Ultima oră

Comentariul meu