foto prefectura sibiu ”paralizată” de o grevă pe perioadă nedeterminată - angajații cer salarii mai mari

Instituția Prefectului Sibiu este în grevă de luni, 10 martie. Sibienii care au nevoie să apeleze la serviciile de la Prefectură trebuie să știe că angajații instituției nu lucrează, exceptând cei de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor și Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Greva angajaților de la Prefectura Sibiu este o decizie luată la nivel național de Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică, după mai multe nemulțumiri adunate de-a lungul anilor. În dimineața de luni, pe ușa de la intrarea principală în Prefectură a fost lipit un afiș pe care scrie cu majuscule „GREVĂ”.

La intrarea în Instituție, sibienii vor fi întâmpinați de jandarmul care le va spune să revină într-o altă zi. Mai mult, a fost amplasat un panou pe care sunt scrise motivele grevei. „Pentru că Guvernul României a uitat de noi”, „Echivalarea funcțiilor din Instituția Prefectului cu funcțiile publice de stat”, „Redați demnitatea angajaților Instituției Prefectului”, „Instituția Prefectului = Cenușăreasa Administrației Publice” sunt mesajele de la intrarea în instituție.

Angajații care iau parte la grevă în Sibiu nu au vrut să își susțină punctul de vedere pentru care s-au alăturat acestei mișcări din motive că nu ar vrea să sensibilizeze opinia sibiană, ci vor să existe o voce unitară care să sensibilizeze la nivel național. Prin „vocea unitară” se face referire la mesajul transmis de Președintele Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor Publici, Cosmin Enescu.

Citește și: Grevă la Prefectura Sibiu – Se oprește aproape toată activitatea instituției

foto prefectura sibiu ”paralizată” de o grevă pe perioadă nedeterminată - angajații cer salarii mai mari

Greva se poate prelungi

Contactat de Ora de Sibiu, Președintele Sindicatului „Egalitatea” a susținut că greva se va prelungi, dacă nu vor fi rezolvate problemele. „Dacă vin persoane care au nevoie la prefectură, noi am anunțat din timp că să facem această grevă încă de luni. Activitate nu există la prefectură, persoanele respective vor trebui să vină în altă zi, mâine sau poimâine, dar dacă nu sunt rezolvate revendicările noastre nici mâine sau poimâine pentru că noi am stabilit ca această grevă să fie pe o perioadă nedeterminată până în momentul în care se vor rezolva revendicările. Merg degeaba, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice.

foto prefectura sibiu ”paralizată” de o grevă pe perioadă nedeterminată - angajații cer salarii mai mari

Cosmin Enescu susține că de mai bine de șase ani angajații Prefecturii sunt umiliți din punct de vedere al salariilor. Totodată, acesta spune că nu mai vor să fie anexați Ministerului Afacerilor Interne.

„Să se termine cu umilirea celor care lucrează la Instituția Prefectului care durează de șase ani, de când a fost aprobată legea salarizării unitare care nu a fost niciodată unitare. Avem două revendicări. Avem o lege în Parlament care mâine dacă ar fi introdusă la vot s-ar întrerupe greva și toate nemulțumirile celor de la  Instituția Prefectului nu ar mai exista. În al doilea rând, să nu mai fim anexa Ministerul Afacerilor Interne. Nu avem nici o treabă cu acest minister, noi nu suntem polițiști, nu suntem jandarmi, pompieri. În Constituție spune foarte clar că Prefectura este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu o anexă la un minister. Să fim la Guvern unde este locul nostru. Problemele noastre se pot rezolva într-o zi”, spune Președintele Sindicatului „Egalitatea” al Funcționarilor Publici, Cosmin Enescu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu