conace celebre vechi de sute de ani, scoase la vânzare în cisnădie și sibiu - ”bijuteriile” costă de la 250.000 de euro în sus

Vechile conace din județul Sibiu au intrat în circuitul turistic național și internațional după investiții de milioane de euro. De nenumărate ori în aceste locații întâlnim turiști din străinătate. Unele dintre ele însă au fost scoase la vânzare. La Cisnădie o clădire veche de peste 200 de ani se vinde cu 250.000 de euro, anunță primanews.ro.

La Cisnădie, în centrul istoric se află un conac construit puțin după anul 1800, iar propietarul l-a scos la vânzare pentru un sfert de milion de euro. Clădirea are o suprafață de 230 de metri pătrați, 6 camere, 3 băi și 2 bucătării.

”Casele săsești sunt cu specificul de ziduri groase 40-60 de centimetri. Sunt adevărate fortărețe. Este un conac, zona îi permite să se transforme dintr-un restaurant, într-o pensiune cu specific românesc.”

Totul a fost refăcut

”Sașii au plecat și au vândut la români. Am cumpărat-o. Când am cumpărat-o era o ruină. Totul s-a modificat, totul s-a refăcut” a mărturisit propietarul conacului din Cisnădie Joel Olariu

Un alt conac construit în perioada interbelică este scos la vânzare. Suma cerută este uriașă, având în vedere că necesită și renovare. Un exemplu de investiție într-un loc încărcat cu o istorie aparte regăsim și în orașul Avrig, la 30 de kilometri de Sibiu. Aici facem primii pași în grădina de vară a baronului Samuel von Brukenthal, iar în centru se află celebrul palat baroc.

”Palatul promovează nu doar servicii gastronomice sau hoteliere, ne concentrăm foarte mult pe artă și evenimente” a declarat Arnold Klingeis, directorul de marketing al Palatului Brukenthal.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu