video reacția lui vladimir putin după ce ambasadorii nu l-au aplaudat după discursul de primire
foto Profimedia

Miercuri, Președintele rus Vladimir Putin a ținut un discurs în fața celor 17 noi ambasadori acreditați la Moscova. În final, Putin aștepta să primească aplauze, dar a fost întâmpinat de o liniște deplină. Putin le-a urat succes ambasadorilor în misiunea lor importantă și le-a exprimat speranța că munca lor în Rusia va fi interesantă și îi va ajuta să cunoască mai bine țara. Cu toate acestea, niciunul dintre ambasadori nu a reacționat.

Putin a mai spus că relațiile dintre Rusia și SUA se află într-o criză profundă, iar sprijinul SUA pentru o revoluție în Ucraina a dus la conflictul actual dintre cele două țări. De asemenea, Putin a acuzat Uniunea Europeană că a inițiat o confruntare geopolitică cu Rusia, ceea ce a dus la degradarea gravă a relațiilor dintre cele două părți.

În timp ce Putin aștepta să primească un răspuns de la ambasadori, ușile din spatele său erau deja deschise, iar ceremonia se încheiase. Putin a transmis că restricțiile sanitare nu le permit să vorbească față în față, dar speră că vor avea oportunitatea să discute mai târziu. Printre ambasadorii prezenți la ceremonie a fost și noul ambasador al SUA în Rusia, Lynne Tracy.

Ultima oră

Comentariul meu