Fructul care are gust de carne de porc - Trebuie gătit prima dată
Sursa foto: Spynews.ro

Un fruct descoperit recent, în zona de sud-est a Asiei, are gust de carne de porc atunci când este gătit. 

Jackfruitul, care cântărește și 50 de kilograme, este foarte aromat, plin de vitamine și minerale, dar nu are zaharuri. Acesta conţine şi vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, zinc, mangan, cupru, seleniu, fosfor, bromelaină, fitonutrienţi, fructoză şi zaharoză, potrivit Adevărul.

Doctorii recomandă consumul lui, având în vedere faptul că este un aliment sănătos care poate fi util în multe afecțiuni.

În momentul în care este pregătit pentru consum, capătă gust de carne de porc. Acest fruct previne şi anemia, menţine sănătatea oaselor, graţie mineralelor pe care le conţine, menţine şi protejează funcţionarea sistemul nervos şi a creierului.

„Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi”, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, citat de The Independent.

Oamenii au învățat să îl prepare într-o multitudine de moduri: copt, sub formă de suc, chipsuri, înghețată sau transformat în făină.

În România, acest fruct nu se găsește încă sub formă proaspătă, dar în schimb se comercializează sub forma de conservă sau chiar suc în magazinele de specialitate.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică