CSU Sibiu a încheiat Top 10 cu un succes la Constanța - Voluntari va fi adversarul din play-off

CSU Sibiu a câștigat vineri seara, în deplasare, 91-85 în deplasare, cu Athletic Constanța și a terminat faza a doua a Ligii Naționale de baschet masculin pe locul 5.

CSU a intrat mai moale în joc și la finele primului sfert, gazdele conduceau cu 25-18. Trupa lui Rinkevicius a jucat însă perfect în sfertul secund, pe care și l-a adjudecat detașat, cu 26-11 și a întors astfel soarta meciului. A fost, de altfel, singurul sfert adjudecat de sibieni pe malul mării, dar a fost suficient pentru victorie.

Sfertul al treilea a fost unul echilibrat, în care Sibiul și-a menținut avantajul și a intrat cu 9 puncte avans înaintea ultimelor 10 minute.  Chiar dacă Constanța s-a apropiat la 5 puncte în minutul 37, și la 3 puncte în minutul 39, dar Manchon a reușit o triplă importantă. Astfel,  ardelenii au avut un final fără griji și s-au impus cu 91-85.  Astfel, echipa sibiană a profitat de faptul că Pitești și Craiova au pierdut în ultima etapă a Top 10 și s-a clasat pe un nesperat loc 5.  Gaston Whelan a adunat 19 puncte și 9 recuperări, Roberts Blumbergs a acumulat 17 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive, iar Rareș Uță a încheiat cu 14 puncte și 5 recuperări.

În play-off, CSU Sibiu va înfrunta pe CSO Voluntari, vicecampioana din sezonul trecut.  Se joacă după sistemul cel mai bun din 5 meciuri, CSU urmând să joace partida decisivă, dacă se ajunge acolo, în deplasare. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în Top 10 și și-au împărțit victoriile. Sibiul s-a impus în Sala Transilvania, scor 74-73, cu un coș în ultima secundă, în timp ce ilfovenii au câștigat detașat acasă, scor 104-80.  Prima ”dublă” este programată miercuri și vineri, la Voluntari.

Prima rundă a playoff-ului:

  • CSM Oradea vs. SCM Timișoara
  • U-BT Cluj-Napoca vs. SCM U Craiova
  • CS Rapid București vs. FC Argeș
  • CSO Voluntari vs. BC CSU Sibiu

CSU Sibiu a încheiat Top 10 cu un succes la Constanța - Voluntari va fi adversarul din play-off

Ultima oră

Comentariul meu