un avion a fost oprit de urgență - o cobră s-a strecurat în cabina pilotului
Sursă foto: Adevărul

Echipajul unui avion au suferit un șoc când au observat faprul că la bord s-a strecurat un șarpe periculos. Aparatul se afla în zbor și a aterizat de urgență pe un aeroport din Africa de Sud.

Pilotul Rudolph Erasmus a fost șocat când a observat un pasager în plus în avionul său. Nu era un om, ci o cobră.„Ca să fiu sincer, este ca și cum creierul meu nu a înregistrat ce se întâmplă. A fost un moment de […] uimire”, a spus el pentru BBC, adăugând că inițial a crezut că senzația de frig de pe spate era sticla lui de apă, relatează Adevărul.

„Am simțit o senzație rece și ceva care îmi ridica în sus cămașa”, a spus el, gândindu-se că s-ar putea să nu fi închis sticla bine și că apa i-a picurat pe haine.

„În timp ce m-am întors la stânga și m-am uitat în jos, am văzut cobra […] retrăgându-și capul pe spate sub scaun”.

Pilotul și-a păstrat calmul și a aterizat de urgență în orașul Welkom. În avion se mai aflau alte patru persoane care au fost anunțate despre incident.

„I-am informat pe pasageri: ascultați, șarpele se află în interiorul aeronavei, este sub scaunul meu, așa că haideți să încercăm să coborâm la sol cât mai repede posibil. Se auzea și un ac căzând, cred că toată lumea a încremenit pentru o clipă sau două”, a precizat pilotul.

Mușcătura este letală

O mușcătură de cobra este letală și poate ucide un om în doar 30 de minute, așa că nedorind să provoace panică, Erasmus spune că s-a gândit cu atenție înainte de a le comunica celor de la bord că există un șarpe în cabină.

Piloții sunt antrenați pentru o mulțime de scenarii, dar cu siguranță nu pentru a avea de-a face cu șerpi în cabina de pilotaj, a spus el, precizând că panica ar fi înrăutățit situația.

Cu toate acestea, prezența șarpelui, deși șocantă, nu a fost o surpriză totală. Două persoane care lucrează la aeroportul din Worcester, de unde avionul decolase, au spus că au văzut o reptilă refugiindu-se sub avion. Au încercat să o „apuce”, dar fără succes.

Ultima oră

Comentariul meu