promovabilitate zero la simularea de la bac la liceul tehnologic cisnădie - directoare: „sperăm ca la examen să fie mai bine”
Sursă foto: LICEUL TEHNOLOGIC CISNĂDIE

Simularea examenului de Bacalaureat arată cât de bine sunt pregătiți elevii pentru examenul maturității ce va avea loc la sfârșitul anului școlar. În județul Sibiu există mai multe licee care au rata de promovabilitate foarte scăzută sau echivalentă cu zero.

Printre liceele cu promovabilitate scăzută se numără: Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică (9,09%), Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu (6,12%), Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” Tălmaciu (5,88%), Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu (2,38%) și Liceul Tehnologic Cisnădie (0%).

Codruța – Dana Raicu, directoarea Liceul Tehnologic Cisnădie, a spus că se depun toate eforturile necesare pentru a remedia acesată situație. „Copiii au intrat din ciclul gimnazial cu carențe foarte mari. Noi facem eforturi în sensul acesta de a le asigura un program de pregătire suplimentar” a transmis sursa citată.

Note slabe și la simularea Examenului Național

Nici la simularea de la Evaluarea Națională elevii de la Liceul Tehnologic Cisnădie nu s-au descurcat mai bine, având doar câteva note de trecere.

„Avem un 5 la matematică și un 6 și ceva la română. Unii, cei care se îndreaptă spre cele două note pe care vi le-am spus, răspund, restul cu siguranță vor opta pentru un învățământ dual. Pentru nevoia de a recupera, utilizăm și platforma online a școlii atunci când considerăm că timpul lor este foarte redus, astfel pentru a nu pierde timpul cu transportul folosim și platforma. Programul de pregătire suplimentar este ofertant, asigurăm sprijin atunci când cer elevii profesorilor de matematică și de limba și literatura română. Sperăm ca la examenul care urmează, rezultatele să fie mult mai bune” a mai transmis directoarea.

Citește și: Rezultate simulare BAC – Cei mai mulți promovați sunt la “Goga” – Un liceu din Cisnădie are promovabilitate ZERO

Ultima oră

Comentariul meu