dani coman așteaptă victorii în play-out - ”sunt momente când remizele nu mai ne ajută”

FC Hermannstadt a părăsit cupa, fiind eliminată miercuri, pe Municipalul din Sibiu, după ce a pierdut, 1-2 (1-0) cu U Cluj. Sibiul a condus la pauză după reușita lui Baba Alhassan din minutul 40, dar clujenii au întors soarta calificării în mitanul secund, când au înscris prin Chipciu în minutul 51 și Thiam în minutul 75.

Președintele grupării sibiene, Dani Coman speră ca echipa să se revanșeze în următoarele două jocuri din play-out-ul campionatului, ambele în deplasare, cu Chindia Târgoviște și CS Mioveni, în care trupa lui Măldărășanu poate arăta mult mai bine decât a făcut-o în repriza secundă cu U Cluj.

”Am pierdut un obiectiv, ne-a mai rămas campionatul și vom lupta să  îndeplinim acolo obiectivul, acela de a menține echipa în prima liga. Eu îmi doresc să câștigăm ambele meciuri din deplasare, cu Chindia și Mioveni, dar nu mereu ce îți dorești se și întâmplă. Trebuie să depășim momentul acesta, există o stare de nervozitate pierzând calificarea în cupă, pe care am avut-o în mână. Sper să ne revenim până duminică, să arătăm altfel cu Chindia, ne-a mai rămas doar play-out-ul si sper să arătăm mult mai bine”.

Șeful clubului sibian spune că gazonul s-a prezentat bine ținând cont de condițiile meteo și terenul nu trebuie să fie o scuză pentru jucătorii lui Marius Măldărășanu. ”Nu trebuie să dăm vina pe gazon, la cum arăta terenul marți, plin de zăpadă, ieri a arătat bine, oamenii și-au făcut datoria, au muncit să arate bine terenul. Nu gazonul este de vină că am pierdut jocul de miercuri, cu U Cluj. Cel mai probabil, gazonul va fi refăcut la vară, când va fi vacanță”.

După două etape de play-out, Hermannstadt este pe loc de baraj, iar lupta pentru evitarea retrogradării este una crâncenă.

”Le-am explicat ce mă deranjează, dar nu îi critic în public”

FC Hermannstadt este neînvinsă în Superligă de patru jocuri, dar președintele clubului sibian spune că de acum încolo, egalurile nu mai ajută, ci doar victoriile. Fostul portar a discutat cu jucătorii aspectele care l-au nemulțumit în disputa cu U Cluj, dar nu îi va critica în public.

„Trebuie să luăm meciurile pas cu pas, să obținem maxim din ce urmează. Pe mine nu mă interesează că este nevinsă echipa de patru etape, pentru că sunt momente pe parcursul unui campionat când egalul nu te mai ajută. Sigur, în economia unui campionat, un punct s-ar putea să fie decisiv, dar mă intersează să câștigăm. Eu sunt apropiat de jucători, niciodată nu am să îi critic în public, dar sunt lucruri pe care le-am spus lor și joi. Nu pot să trec peste unele aspecte, dar nu îi critic public. Pentru mine, jucătorii sunt cei mai buni și mai frumoși, însă lor le-am explicat lucrurile care mă deranjează și sper să nu le mai văd la ei” a mai precizat Dani Coman.

”Unii jucători oferă prea puțin fotbalului”

Fotbaliștii lui FC Hermannstadt au prime de joc la fiecare meci, însă Dani Coman subliniază că menținerea în Liga 1 este primordială, mai ales că banii sunt la zi la echipă. ”Băieții trebuie mai întâi să își îndeplinească obiectivul. Deocamdată, unii dintre ei  oferă mult prea puțin fotbalului.  Să ne îndeplinim obiectivul și cu siguranță nimeni nu va rămâne neplătit! Când intri pe teren, nu te mai gândești la bonusuri, te gândești că faci meseria pe care o ai, pe care ți-ai dorit să o faci și că e o mândrie să joci în prima ligă. Tu, ca jucător, trebuie să oferi  mult mai mult”.

dani coman așteaptă victorii în play-out - ”sunt momente când remizele nu mai ne ajută”

 

 

Ultima oră

Comentariul meu