percheziții la sibiu - suspecții au cumpărat arme prin firme de curierat din spania
foto: arhivă

Polițiștii au făcut peste 100 de percheziții în 35 de județe, într-un dosar în care se fac cercetări după ce o persoană ar fi cumpărat, prin firme de curierat, din Spania, arme și munții pe care le-a vândut către 105 persoane din țară.

Polițiștii din cadrul structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase au făcut marți 100 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată, transmite Mediafax.

Din cercetări a reieșit că persoana bănuită ar fi achiziționat prin curierat, de pe teritoriul Spaniei, arme neletale și muniție supuse autorizării, pe care le-ar fi comercializat către 105 persoane domiciliate în mai multe județe, fără a obține autorizările prealabile impuse de lege.

În urma perchezițiilor, au fost conduse la audieri aproximativ 100 de persoane bănuite, fiind confiscate 95 de arme, dintre care 5 arme letale, 77 de arme neletale lungi, de tir sportiv, cu aer comprimat, 10 arme neletale scurte, de tir sportiv, cu aer comprimat, și 3 pistoale cu aer comprimat.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 arbalete, trofee de vânătoare, un detector de metale, 79 de bucăți de cartușe letale, 13 bucăți de cartușe neletale, 10.000 de diaboluri destinate armelor de tir sportiv, un dispozitiv de ochire pe timp de noapte de tip laser, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, articole pirotehnice din categoria F2-F4 și produse fitosanitare expirate.

Cercetările în acest caz sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Ultima oră

Comentariul meu