cresc temperaturile și vin ploile - cum va fi vremea de paști

Vremea este mohorâtă în toată România, iar în mai multe zone din țară ninge. Temperaturile sunt în creștere însă și va ploua în următoarele zile. De Florii și de Paști temperaturile vor atinge normalul acestei perioade. 

Un ciclon format la sud de țara noastră a adus cantități importante de precipitații, dar în același timp și un front atmosferic de origine polară a adus valori de temperaturi care la acest moment se situează cu 8-12 grade sub mediile multianuale, a explicat meteorologul Elena Mateescu, director general ANM, pentru Digi24. „Sunt două fenomene care au determinat producerea acestor fenomene meteo extreme specifice sezonului alb, pe de o parte, dar și sezonului cald, pentru că în zona de sud vorbim de ploi abundente, iar la multe vorbim de ninsoare”, a adăugat ea. „La nivelul întregii țării, maximele nu au mai depășit decât izolat, în zona Dobrogei, 9-10 grade. În întreaga țară, până sâmbătă vorbim de o vreme deosebit de rece. Sâmbătă la ora 10 va expira avertizarea meteorologică, mâine la ora 14 codul portocaliu pentru cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Orientali și Meridionali, tot la ora 14 avertizarea meteorologică de cod galben pentru aproape toată țara”, a spus Mateescu.

Săptămâna viitoare vremea se va încălzi, dar nu scăpăm de precipitații. Vom avea temperaturi cuprinse între 14 și 17 grade Celsius. „Debutul săptămânii viitoare păstrează semnalul și probabilitatea de precipitații ridicată, astfel încât este posibil ca și pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare, să consemnăm cantități importante de precipitații”, a adăugat ea.

De Florii temperaturile se vor apropia de normalul termic al datei din calendar, iar de Paști, la acest moment valorile de temperatură sunt estimate la nivelul întregii țări între 14 până la 17-18 grade, inclusiv în Capitală, 14-15 grade.

Sursa: Digi24

Ultima oră

Comentariul meu