VIDEO Banda specială pentru autobuze de pe Calea Cisnădiei, plină de gropi – Șofer Tursib: „S-a mâncat asfaltul”

În luna august a anului trecut, primăria Sibiu finalizase prima bandă de circulație specială, destinată doar autobuzelor. Scopul acestei schimbări de pe Calea Cisnădiei avea în vedere fluidizarea traficului, într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Sibiului. Însă, la doar șase luni după inaugurarea benzii speciale, aceasta arată semne majore de deteriorare.

Banda dedicată autobuzelor, aflată între intersecția cu strada N. Iorga și strada Gh. Dima, a fost realizată pentru a nu se mai bloca traficul. Însă, în ultimele săptămâni șoferii autobuzelor Tursib sunt nevoiți să ocolească gropile și denivelările apărute ca și „ciupercile după ploaie”.

Dacă la sfârșitul lunii august autobuzele circulau pentru prima dată pe banda destinată lor, în prezent, banda fiind plină de gropi este ocolită de șoferi, o parte dintre ei alegând să circule pe banda destinată celorlalte autoturisme pentru a nu avaria mașinile. Șoferii Tursib speră ca banda să se refacă în cel mai scurt timp pentru că altfel, aglomerația de pe Calea Cisnădiei va fi aceeași ca înainte de realizare benzii destinate autobuzelor.

VIDEO Banda specială pentru autobuze de pe Calea Cisnădiei, plină de gropi – Șofer Tursib: „S-a mâncat asfaltul” VIDEO Banda specială pentru autobuze de pe Calea Cisnădiei, plină de gropi – Șofer Tursib: „S-a mâncat asfaltul”

 

VIDEO Banda specială pentru autobuze de pe Calea Cisnădiei, plină de gropi – Șofer Tursib: „S-a mâncat asfaltul”

„Nu putem circula integral pe bandă, trebuie să ocolim și sunt gropi destul de adânci. Nu intervine cineva să repare? Rupem spoilerele în gropi. Dacă e oră de vârf e cam aiurea să treci pe banda cealaltă din cauza gropilor. De vreo două săptămâni s-au făcut, când au început ploile, mai exact, s-a mâncat asfaltul. Un sezon a ținut. În fața unității militare sunt trei gropi una după alta. Nu prea o putem folosi integral, mai sunt și care parchează pe la porți. Ar trebui refăcută”, spune un șofer Tursib de pe Traseul 11.

VIDEO Banda specială pentru autobuze de pe Calea Cisnădiei, plină de gropi – Șofer Tursib: „S-a mâncat asfaltul” VIDEO Banda specială pentru autobuze de pe Calea Cisnădiei, plină de gropi – Șofer Tursib: „S-a mâncat asfaltul” VIDEO Banda specială pentru autobuze de pe Calea Cisnădiei, plină de gropi – Șofer Tursib: „S-a mâncat asfaltul”

Amenzile pentru șoferii care se deplasează pe banda destinată autobuzelor sunt „usturătoare”. Conducătorii autovehiculelor din alte categorii care se deplasează pe această bandă pot fi sancționați cu amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei. Citește și: FOTO VIDEO Nou la Sibiu – Bandă specială pentru autobuze în locul locurilor de parcare pe Calea Cisnădiei – Amenzi pentru cei care nu respectă marcajul

Ora de Sibiu a trimis o solicitare către Primăria Sibiu, iar până la ora publicării știrii nu a fost primit un răspuns oficial.

Ultima oră

Comentariul meu