trotuare distruse pe titu maiorescu pentru plantarea copacilor - locuitor: „mamele o să meargă cu cărucioarele pe carosabil”

Amenajarea spațiilor verzi reprezintă de cele mai multe ori un moment de bucurie pentru sibieni, însă pe strada Titu Maiorescu a stârnit revoltă din partea locatarilor.

Persoanele care locuiesc pe strada Titu Maiorescu sau cele din apropierea Parcul Sub Arini au avut luni parte de o surpriză. Fără ca locuitorii zonei să fie anunțați sau consultați, muncitorii au început să distrugă trotuarele pentru a face loc plantării mai multor copaci.

Locuitorii din zonă se confruntă cu mai multe probleme, precum conflicte legate de locurile de parcare, însă forma de amenajarea a spațiilor verzi începută luni i-a deranjat cel mai mult. „Lucrările care se fac pentru spațiile verzi depășesc orice limită a bunului simț. Acele locuri sunt imense, nu au mai lăsat nici 70 de centimetri între gard și bordură. Eu vreau să merg pe trotuar, iar dacă am și un copil de mână nu mai avem loc. Au făcut trotuare frumoase și acum vin și sparg totul. Am vorbit și cu muncitorii. Inițial au vrut ca spațiile să fie de 1,2 m si ei le-au micșorat. Mi se pare inuman să ne batem joc de oameni și de bani. Faci trotuare „bec” și după le spargi. Pe celălalt trotuar nu se mai poate trece între gard și bordură. De acum, mamele o să meargă cu cărucioarele pe carosabil când vin din parc pentru că pe trotuare nu mai este loc. Își bat joc în fiecare zi de noi”, spune Luana.

trotuare distruse pe titu maiorescu pentru plantarea copacilor - locuitor: „mamele o să meargă cu cărucioarele pe carosabil” trotuare distruse pe titu maiorescu pentru plantarea copacilor - locuitor: „mamele o să meargă cu cărucioarele pe carosabil”

Sibianca mai spune că aproape zilnic poliția locală vine în cartier din cauza mașinilor care blochează, adesea, intrările în curți. „Cea mai simplă soluție era să pună stâlpișori. Toți vecinii reclamă că li se blochează accesul în curte. De la 1 până în 10 martie au fost făcute 15 sesizări referitoare la această problemă”, mai spune sibianca.

Ultima oră

Comentariul meu