întârzieri la eliberarea actelor de la urbanism - criza de personal dă bătăi de cap primăriei sibiu - ”posturile vacante nu au putut fi ocupate”

Primăria Sibiu se confruntă cu o problemă serioasă și de durată. Activitatea Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism este afectată grav de lipsa de personal. Deși s-au organizat mai multe concursuri pentru ocuparea locurilor disponibile, până în momentul de față problema nu s-a diminuat.

Nu de puține ori, sibienii care aveau nevoie de un document emis de „Direcția Amenajarea Teritoriului și Urbanismului” au avut de așteptat zile întregi după acesta. Problema nu este veche, dar în momentul de față pare că nu se va termina prea curând. 

„Activitatea Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism este afectată de lipsa de personal. În ciuda zecilor de concursuri de angajare organizate și repetate, intens promovate, posturile vacante nu au putut fi ocupate până în prezent, mediul privat fiind mai ofertant în acest domeniu. Deși se depun toate eforturile de către personalul existent, în contextul unui volum foarte mare de lucrări, se înregistrează unele întârzieri în emiterea anumitor documente” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu. 

Ocuparea posturilor, o problemă

Deși au fost organizate mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, se pare că problema nu s-a rezolvat, persoanele calificate pentru aceste locuri fiind mai interesate de mediul privat. „Soluția în acest caz ar fi ocuparea posturilor vacante. În acest sens, Primăria Sibiu a transmis din nou la Agenția Națională a Funcționarilor Publici înștiințare cu privire la organizarea unor noi concursuri pentru 10 posturi pentru care ANFP a emis aviz” a mai transmis sursa citată.

Pentru a reuși să acopere nevoile sibienilor, Primăria Sibiu a trimis personal din alte domenii să ofere ajutor Direcției Amenajarea Teritoriului și Urbanism. „De asemenea, pentru a sprijini eforturile echipei acestei Direcții, au fost detașați temporar angajați ai instituției din alte departamente” au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu. 

Ultima oră

Comentariul meu