”Captură” record în weekend - Zeci de permise reținute la Sibiu - Cele mai multe pentru depășire neregulamentară
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au organizat o acțiune de amploare pe raza județului în perioada 31 martie – 2 aprilie. Aceștia au acționat în județ cu precădere pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, al indisciplinei pietonilor, dar și pe fondul depășirilor neregulamentare și al conducerii cu viteză excesivă. În total, au fost reținute 39 de permise.

„În acest context, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 39 de permise de conducere, 33 de certificate de înmatriculare au fost retrase și au fost aplicate 471 de sancțiuni contravenționale în valoare de 122.000 de lei. Polițiștii rutieri au reținut 14 permise de conducere conducătorilor auto depistați în trafic efectuând manevra de depășire neregulamentară, 11 permise au fost reținute pentru conducerea cu viteză peste limita legal admisă, 2 permise au fost reținute pentru neacordare prioritate autovehiculelor și alte 2 pentru neacordare prioritate pietonilor. Tot două permise de conducere au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului, iar opt dintre acestea au fost reținute pentru alte abateri constatate de către polițiști.” transmit reprezentanții IPJ.

Nici pietonii nu au scăpat mai ieftin, iar în perioada menționată nu mai puțin de 42 dintre aceștia au fost sancționați după ce au fost surprinși în timp ce traversau neregulamentar, fie prin loc nepermis, fie la culoarea roșu a semaforului.

Ultima oră

Comentariul meu