ulbs vrea să cumpere clădirea fostei universități alma mater - „suntem în faza de elaborare a expertizei tehnice de risc seismic”

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu vrea să achiziționeze clădirea fostei Universități Alma Mater. Procesul de achiziție va mai dura, deoarece conducerea ULBS dorește să realizeze un studiu privind rezistența de risc seismic a clădirii. Durata de eliberarea a expertizei este de 17 zile din momentul cereri acesteia.

În cadrul unei conferințe de presă susținută vineri, 31 martie, Sorin Radu, Rectorul ULBS a declarat că achiziționarea clădirii în care a funcționat fosta universitate Alma Mater, de pe strada Someșului, nr. 57, va mai dura până ce expertiza tehnică de risc seismic va fi gata. „În acest moment noi suntem în faza de elaborare a expertizei tehnice de risc seismic. Nu vrem să cumpărăm o clădire care, mai ales în contextul ultimelor evenimente, să prezinte un asemenea risc. Până în momentul în care noi nu avem această expertiză, nu vom face pași în procesul de negociere” a declarat acesta.

Rectorul nu a oferit informații referitoare la sumele de achiziție a clădirii de pe strada Someșului, dar a susținut că au existat negocieri. „Pot doar să vă spun că este un proces de negociere, fără a vă putea da detalii referitoare la prețurile solicitate sau la oferta Universității. Dorința noastră clară este de a achiziționa acest imobil. Sper să avem acest raport tehnic ca să putem trece la pasul următor. Există o comisie de negociere și au fost întâlniri” a spus Sorin Radu, Rectorul ULBS.

Ultima oră

Comentariul meu