un sibian a descoperit la cisnădioara un topor celt vechi de peste 3.000 de ani. l-a predat autorităților

Un obiect vechi de peste 3.000 de ani a fost descoperit la Sibiu în zona Cisnădioara. Acesta a fost predat Direcției Județene pentru Cultură Sibiu.

Un artefact extrem de valoros, vechi de peste trei milenii, a fost descoperit zilele trecute în zona Cisnădioara. Este vorba despre un topor, realizat din bronz. Acesta a ajuns în grija Direcției Județene pentru Cultură Sibiu, care a analizat obiectul și l-a descris ca fiind „bine conservat și cu depuneri”.

Descoperirea a fost făcută de un sibian

Ioan T. este sibian și acum două luni de zile și-a achiziționat un detector de metale. Cel mai des, cu ajutorul detectorului găsește monezi, doze sau conserve. Zilele trecute însă, a dat peste o adevărată comoară.

„Sunt începător, de două luni mi-am cumpărat aparatul și de o lună am început să caut. Toate obiectele pe care le găsești trebuie predate la Patrimoniu. Eu am predat toporul și mi-au făcut un proces verbal. Urmează ca Muzeul Brukenthal să analizeze obiectul mai în detaliu” ne-a spus Ioan.

Conform raportului întocmit, toporul este celt, realizat din bronz cu o lungime de 10 centimetri și o lățime de 5,3 centimetri. Acesta datează din perioada Hallstattului timpuriu, fiind bine conservat și având depuneri.

Ultima oră

Comentariul meu