noi detalii despre studenta dispărută la sibiu - angelika lipsea de la examene – profesor: ”nu cred că s-a sinucis”

În ultima perioadă, cazul dispariției studentei Angelika Maurer a stârnit numeroase discuții. Misterul dispariției acesteia se adâncește din ce în ce mai mult, iar oamenii au venit cu numeroase scenarii despre ce s-ar fi putut întâmpla. Un profesor al studentei, a mărturisit pentru Ora de Sibiu că Angelika lipsea des de la ore, deși începea în general semestrul în „forță”. 

 Studenta dispărută la Sibiu, căutată de scafandrii în lacul din Muzeul în Aer Liber  

Potrivit informațiilor disponibile până la acest moment, Angelika a părăsit de bunăvoie căminul unde locuia și și-a aruncat telefonul și portofelul în pădurea Dumbrava, după care nu a mai dat niciun semn de viață. Au urmat ample căutări organizate de autorități și voluntari, dar până în prezent, nu a fost găsită nicio urmă a Angelikăi. Ea a fost ultima dată văzută în căminul unde locuia în Sibiu, iar atunci când a plecat, nu a lăsat vreun indiciu despre destinația sa. Căutările extinse nu au dat nicio pistă despre locul în care ar putea fi tânăra.

Citește și: Angelika Maurer, studenta din Sibiu dispărută, căutată din nou în Pădurea Dumbrava

Angelika era studentă la Departamentul de Teologie Protestantă din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, iar această informație a ridicat mai multe întrebări cu privire la motivațiile dispariției sale. Cu toate acestea, nici la facultate nu s-au găsit indicii cu privire la motivul sau locația dispariției sale. 

Andras Bandi este profesor asistent la Institutul de Teologie Protestantă din Sibiu. Acesta a început să predea în anul 2019, iar din ce ne-a transmis, Angelika era o fată conștiincioasă în primele săptămâni din semestru, apoi nu mai trecea pe la ore, de cele mai multe ori nici pe la examene. „Cel puțin la orele mele era mai mult absentă, la începutul semestrului venea cu un elan, dar care dispărea când se apropia sesiunea. La seminar, când trebuia să susțină un referat, de obicei nu se prezenta, iar eu m-a obișnuit cu acest lucru și veneam eu cu un material în locul ei, ca să avem ce discuta la seminar” ne-a spus profesorul din Sibiu. 

Era deschisă cu studenții, dar se retrăgea în sesiune

Conform profesorului Andras Bandi, Angelika era sociabilă cu colegii săi, iar în comportamentul său nu apăruseră schimbări. „De obicei, atunci când venea la ore era deschisă cu studenții și cordială. Nu am observat nimic ieșit din comun. Comportamentul ei era același în ultimi ani, începea în forță semestrul și când se apropia sesiunea se retrăgea în camera ei și nu mai participa la ore” ne-a spus sursa citată.

Citește și: Imagini cu Angelika din ziua în care a dispărut – Polițiștii continuă cercetările

Angelika nu și-a luat toate examenele, motiv pentru care nu și-a putut susține examenul de licență. „Din câte știu eu, ea nu și-a luat toate examenele ca să ajungă în licență. Prin sistemul acesta de credite, de la an la an se promovează și fără examene. În fiecare semestru, în primele patru săptămâni era hotărâtă și în ultimele șapte-opt se dovedea că nu este. Și asta se repeta semestru de semestru, din 2019 de când predau eu aici, întâi ca asociat și de doi ani ca titular” ne-a spus Andras Bandi. 

Posibilitatea sinuciderii este exclusă

Întrebat ce crede că s-a întâmplat în cazul studentei dispărute, Andras Bandi ne-a spus că cel mai probabil Angelika a vrut să părăsească facultatea. „Părerea mea este că ea a vrut cumva să părăsească facultatea și a făcut-o într-un mod, să zicem, mai altfel decât restul. Eu sper că este în viață, ce s-a întâmplat cu ea nu știu. Eu nu mă pricep la partea psihologică, dar nu cred că s-a sinucis. Dacă s-ar fi sinucis în pădure, i-ar fi găsit căutătorii trupul” ne-a spus acesta. 

Citește și: Noi detalii despre studenta dispărută la Sibiu – Mărturii de la colegii de cămin – Angelika era o persoană retrasă

Acțiunile poliției au fost unele bine făcute, conform profesorului, chiar dacă până în acest moment nu au fost găsite date concrete despre ce s-a întâmplat cu Angelika. „La început m-a surprins, dar după m-am gândit că totuși este bine ce au făcut, e bine că au mișcat ceva. Păcat că ancheta lor până acum din câte știu eu nu a adus la rezultate concrete” ne-a mai spus sursa citată.

Citește și: Misterul studentei dispărute la Sibiu se adâncește – Telefonul Angelikăi Maurer găsit în pădurea Dumbrava ar putea ascunde indicii importante

Ultima oră

Comentariul meu