moment de sărbătoare în india - s-au născut primii pui de gheparzi din ultimii 70 de ani 
Sursa foto: Mediafax

Ghepardul este unul dintre animalele aflate pe cale de dispariție. Recent, s-au născut primii pui de ghepard din India din ultimii 70 de ani.

Patru pui de ghepard s-au născut recent în India, la mai bine de 70 de ani după ce animalele au fost declarate oficial dispărute în țara asiatică. Ministrul indian al mediului a anunțat vestea, numind-o un „eveniment important”, potrivit Mediafax.

Indienii încearcă de zeci de ani să reintroducă marile feline, iar anul trecut au adus opt gheparzi din Namibia ca parte a planului. Alți 12 gheparzi au fost aduși în India din Africa de Sud luna trecută.

Cei patru pui au fost născuți în sanctuarul de animale sălbatice Kuno National Park de una dintre femelele venite din Namibia în septembrie anul trecut. Specialiștii cred că puii s-au născut în urmă cu cinci zile, dar au fost observați miercuri de către oficiali.

Un oficial al parcului a anunțat că mama Siyaya și puii sunt bine și sănătoși. Anunțul despre noii pui vine la doar o zi după ce unul dintre ceilalți opt gheparzi transferați din Namibia a murit în Parcul Național Kuno din cauza unor probleme medicale.

Ghepardul, cel mai rapid animal terestru din lume, a dispărut oficial din India în 1952, din cauza vânătorii, a pierderii habitatului și a dispariției prăzii.

Marea majoritate a celor 7.000 de gheparzi aflați în libertate se găsesc în Africa, în Africa de Sud, Namibia și Botswana.

Ghepardul asiatic este în pericol critic de dispariție și se mai găsește doar în Iran, unde se crede că mai există aproximativ 50 de exemplare. Ghepardul este trecut pe Lista roșie a speciilor amenințate a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii.

Ultima oră

Comentariul meu