bărbat din sibiu cercetat pentru tentativă de omor - a venit beat acasă de la un parastas și a maltrat copiii iubitei
foto: arhivă

Un sibian a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor după ce, la mijlocul lunii ianuarie, i-a bătut cu bestialitate pe cei doi copii minori ai concubinei sale, în timp ce femeie se afla la spital în Mediaș, unde aducea pe lume un bebeluș. Scenele barbare s-au petrecut în locuința unde aceștia locuiau. Individul, care se întorsese beat de la un parastas, l-a bătut pe băiețel fiindcă făcuse pe el. Sora lui cea mică, văzând scenele, a început să plângă, moment în care bestia s-a năpustit și asupra ei. A lovit-o cu putere până când copila în vârstă de 4 ani a leșinat. În urma loviturilor primite, cei doi minori au avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale de specialitate. 

Scene barbare au avut loc, la mijlocul lunii ianuarie, într-o locuință dintr-o localitate sibiană. Un bărbat i-a agresat pe copiii concubinei. Micuții au fost loviți cu pumnii și picioarele și trântiți în repetate rânduri la pământ. Amândoi au ajuns la spital și au avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale pentru recuperare. 

A venit beat de la un parastas și i-a bătut pe copii

Era 14 ianuarie, puțin după ora 20:00, când individul a venit băut acasă de la un parastas. N-a stat mult în locuință, cât să bea o sticlă de rachiu și una de vin, așa cum se arată în rechizitoriu. Apoi, a plecat în vizită la un vecin. După puțin timp, fratele său, care locuia cu el, l-a sunat să îl cheme acasă, fiindcă băiețelul concubinei lui, în vârstă de 7 ani, făcuse pe el. Nervos din calea afară, s-a întors la domiciliu și s-a năpustit asupra copilului. „L-a lovit cu palma de două ori, după care l-a trântit pe jos și l-a lovit cu picioarele în zona feței”, se arată în declarația martorului, publicată pe rejust.ro. Speriată de scena la care a asistat, sora băiețelului, în vârstă de 4 ani, a început să plângă, motiv pentru care inculpatul „a luat-o și a trântit-o de sol în repetate rânduri”, până când aceasta a leșinat. După ce a lăsat-o inconștientă pe podea, individul a aruncat cu apă pe ea pentru a se trezi. 

„Raportat la aceste elemente și la situația de fapt reținută, procurorul a constatat că fapta inculpatului de a o ridica de la sol și de a o trânti în mod repetat pe minora de doar 4 ani, care era lipsită de orice posibilitate de apărare, pe fondul consumului de alcool în exces al inculpatului, cu o intensitate suficient de mare încât să-i cauzeze o fractură craniană și pierderea cunoștinței, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de omor calificat în forma tentativei, inculpatul acționând cu vinovăție sub forma intenției indirecte, în sensul că a prevăzut moartea victimei, ca rezultat probabil al acțiunii sale, și, chiar dacă nu l-a urmărit, a acceptat producerea acestui rezultat”, se arată în rechizitoriu. 

Individul, arestat. Copiii, internați în spital 

În urma loviturilor primite, băiețelul a suferit multiple leziuni traumatice, printre care și o fractură de piramidă nazală, necesitând îngrijiri medicale vreme de 12-14 zile. Fetița a fost în stare mult mai gravă, suferind o fractură craniană care a necesitat pentru vindecare 30-35 de zile de îngrijiri medicale. Individul care i-a agresat pe copii nu a avut nicio intenție să sune la 112. Fratele său, martor la cele întâmplate, este cel care a ridicat-o pe fetița leșinată de jos și a pus-o în pat. Tot el este cel care a solicitat intervenția unei ambulanțe. 

În ceea ce îl privește pe agresor, el și-a recunoscut faptele, însă a declarat că nu își mai amintește cu exactitate ce s-a întâmplat. După agresiune, el a fost reținut, apoi arestat preventiv, iar de curând trimis în judecată pentru tentativă de omor și lovire sau alte violențe. Individul nu era însă la prima faptă de acest gen. În trecut, el a mai fost condamnat tot pentru tentativă de omor calificat, faptă săvârșită asupra unei rude apropiate, el fiind eliberat la termen din penitenciar în 28 februarie 2022. 

Ultima oră

Comentariul meu