un sibian cere primăriei să facă mai multe locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități - „la piața cibin sunt doar două”

Mircea Dumitru Iliescu, un sibian în vârstă de 71 de ani, s-a aflat, miercuri, în fața consilierilor locali și a cerut municipalității să caute soluții pentru problemele persoanelor cu dizabilități. Acesta a solicitat să fie amenajate mai multe locuri de parcare pentru persoane cu handicap pe raza municipiului Sibiu, spunând că, de exemplu, la Piața Cibin, există doar două parcări. Totodată, sibianul a cerut ca și persoanele cu dizabilități cu grad accentuat să beneficieze de intrare gratuită în Cimitirul Municipal, gratuitate de care, în prezent, beneficiază doar persoanele cu handicap grav. 

Doar două locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități există la Piața Cibin, spune un sibian, care a ridicat problema în ședința Consiliului Local de miercuri. „Pe strada Malului, pe o suprafață de 50 de metri, este hașurat. Umblă Poliția Locală după noi, ne vânează ca pe animalele sălbatice din pădure, pe noi, handicapații, să avem certificat în bord. Dar locuri de parcare nu sunt. La Piața Cibin sunt două locuri de parcare, atât. Restul totul e cu plată”, a spus sibianul Mircea Dumitru Iliescu în fața consilierilor locali.  

Sibianul a cerut, de asemenea, ca persoanele cu dizabilități, indiferent de grad, să beneficieze de acces auto gratuit în incinta Cimitirului Municipal de pe Calea Dumbrăvii. „Intrarea în cimitir, cu barieră, foarte bine, felicitări. Dar cei care capătă card sunt numai cei care sunt persoane cu dizabilități grave. Noi, persoanele cu dizabilități accentuate, care avem aceleași drepturi ca și ei, nu avem dreptul la card în cimitir. Și am tot plătit, câte trei lei, în fine. Am fost la domnul Porr, iar după câteva zile m-a sunat și mi-a zis că se va da o hotărâre astfel încât și cei cu dizabilități cu grad accentuat să aibă acces gratuit”, a adăugat sibianul. 

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, i-a transmis sibianul că va primi un răspuns la cele sesizate. „O să primiți un răspuns scris acasă”, a spus Fodor. 

Ultima oră

Comentariul meu