cinci motive pentru care să-ți cumperi un prăjitor de pâine

Iubești să mănânci bruschette sau pâine prăjită cu gem? Nu vrei să renunți la consumul acestui aliment de bază, dar vrei să îl mănânci într-o formă care să nu-ți afecteze prea mult sănătatea? Atunci nu ai nevoie decât de un prăjitor de pâine sau un toaster. Acest aparat este tot ce îți trebuie pentru o bucătărie modernă, în care să pregătești cele mai gustoase mese.

Iată 5 motive pentru care trebuie să-ți cumperi un prăjitor de pâine:

Stomacul tău preferă pâinea prăjită.

Da, e adevărat. Acest aliment este mult mai ușor de digerat, pentru că are mai puține calorii decât produsul proaspăt cumpărat de la magazin. Cu toate acestea, nu există alte diferențe considerabile între cele două tipuri de pâine. Este important să te asiguri, atunci când o consumi, că aceasta este doar prăjită și nu arsă.

Un prăjitor de pâine te ajută să pregătești gustări mai rapide.

Doar feliezi pâinea (dacă nu o cumperi deja feliată) și o pui la prăjit. În funcție de cât de mult timp vrei să o lași în aparat, poți seta puterea acestuia. Între timp, ai scos din frigider o cremă tartinabilă, dulceață și ai pus și de un ceai. Aproape ai terminat cu pregătirea unui mic dejun light.

Atunci când ai o familie numeroasă, poate fi un calvar, totuși, să pui câte două felii în aparat, să aștepți să fie gata de mâncat, apoi să pui altele și să repeți același proces până ce toată lumea are suficientă pâine gata preparată.

Tocmai de aceea, trebuie să știi că pentru tine s-au inventat toastere cu mai multe fante. Dacă aparatul obișnuit dispune de două, acest tip de modele oferă chiar patru sau șase fante.

Acest aparat poate fi folosit cu ușurință de orice membru al familiei, pentru pregătirea rapidă de sandwchi-uri. Iar atunci când prepari o supă cremă, nu mai trebuie să cumperi crutoane, pentru că le poți face rapid chiar tu, cu ajutorul unui toaster.

Funcția de decongelare vine în ajutorul tău.

Dacă ești printre persoanele care iubesc să își pregătească propria pâine acasă, atunci știi că cea mai bună modalitate de păstrare a acestui aliment la cea mai înaltă calitate este să îl congelezi. Însă atunci când vrei să îl mănânci, trebuie să-l scoți de la congelator și să aștepți până când se dezgheață. Cu un toaster care are o astfel de funcție, pâinea deja feliată poate fi pusă direct de la congelator la prăjit și servită apoi în mai puțin de 5 minute.

Îți poți permite oricând un toaster.

De data aceasta, bugetul tău nu are de suferit. Spre deosebire de alte aparate electrocasnice din bucătăria ta, toasterul nu doar că este eficient, dar câștigă mai multe puncte tocmai pentru că este și foarte accesibil. Iar faptul că se găsește oriunde și poate fi cumpărat de oricine, la un preț foarte bun, nu este un mit.

Un prăjitor de pâine nu contribuie la irosirea resurselor.

Știi bine că atunci când pâinea se întărește, nu mai e bună de nimic și o arunci. Însă, cu un toaster poți să o prăjești și să pregătești o gustare rapidă. Și dacă privești cum a crescut prețul pâinii în ultimul an, o soluție în care nu mai arunci acest aliment înainte de data sa de expirare, este o idee foarte bună.

Un toaster poate fi periculos?

Atunci când folosești un astfel de aparat, trebuie să ai grijă să nu introduci în fantele sale vreun obiect metalic. Pâinea gata de mâncat nu se scoate cu furculița sau cu cuțitul din aparat. Toasterul are butoane care scot la suprafață feliile, odată ce acestea au stat suficient timp la prăjit,

În cazul în care ai copii mici, asigură-te că aparatul nu se află în priză decât în momentul în care îl folosești sau plasează-l acolo unde cei mici nu pot ajunge la el. În rest, prajitorul de paine este numai bun de folosit. Încă mai stai pe gânduri? Caută online cele mai noi modele de prajitoare de paine și convinge-te singur de utilitatea și de eficiența pe care o aduce în bucătărie un astfel de aparat.

 

Ultima oră

Comentariul meu