psd sibiu - ”au fost depuse oferte pentru toate tronsoanele autostrăzii sibiu - făgăraş” (c.p)

Autostrada Sibiu – Făgăraș (în lungime de 68,31 km) se află în faza de evaluare a celor 21 de oferte depuse pentru proiectarea și execuția lucrărilor la toate cele patru tronsoane. Întregul proiect de autostradă, în valoare de aproximativ 7 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Cele patru tronsoane ale Autostrăzii Sibiu – Făgăraș sunt: 

Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G) (14,25 km). În 16.03.2023 a avut loc depunerea ofertelor (5 societăți).

Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1) (19,92 km). În 27.02.2023 a avut loc depunerea ofertelor (6 societăți).

Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B) (17,61 km). În 28.02.2023 a avut loc depunerea ofertelor (4 societăți).

Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș și Drum de legătură cu DN1 (16,26 km). În 29.11.2022 a avut loc depunerea ofertelor (6 societăți):

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

“M-am întâlnit, săptămâna trecută, cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care m-a asigurat că ritmul de lucru pe care l-a impus la minister a determinat accelerarea absorbției de fonduri europene. În 2022, au fost semnate contracte pe fonduri europene cu o valoare-record de peste 10,2 miliarde de euro. În prezent, sunt în execuție 600 de kilometri de autostradă și drumuri expres și încă 335 de kilometri în licitație.psd sibiu - ”au fost depuse oferte pentru toate tronsoanele autostrăzii sibiu - făgăraş” (c.p)

Sorin Grindeanu este un ministru performant! O demonstrează cifrele, care nu pot fi contestate. Dacă facem o comparație între mandatul actualului ministru al Transporturilor și anii anteriori, constatăm că Sorin Grindeanu și echipa sa au reușit, într-un an, o absorbție a fondurilor europene echivalentă cu cifrele înregistrate de predecesorii săi în 5 ani. Investițiile atrase în sectorul Transporturilor sunt foarte importante deoarece contribuie la sprijinirea economiei românești”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu