opruț de la fc hermannstadt, șanse mari să fie titular în meciul româniei cu belarus

Al doilea joc al naționalei în preliminariile Euro 2024, România – Belarus are loc marți, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

După succesul din primul joc din grupă, 2-0 în deplasare cu Andorra, selecționerul Edward Iordănescu ia în calcul să renunțe la câțiva titulari folosiți în jocul precedent, pentru a împrospăta echipa de start cu Belarus. Iordănescu ar putea face schimbări în defensivă, unde Nedelcearu poate apărea în locul lui Drăgușin, în centru, iar Raul Opruț în banda stângă.

Fundașul stânga de la Hermannstadt nu a fost folosit în Andorra din cauza unei entorse la glezna dreaptă și deși fusese refăcut în ziua jocului, selecționerul nu a riscat să îl titularizeze. Sorescu a fost folosit ca fundaș stânga de conjunctură, însă acum, naționala are nevoie și de siguranță în defensivă, iar aceasta poate fi dată de Opruț.

Jucătorul Sibiului nu are niciun meci oficial la prima reprezentativă și a mai jucat doar la amicalele din luna noiembrie. Raul a evoluat 30 de minute cu Slovenia (1-2) și a fost integralist în Moldova (5-0).

„E posibil să fie schimbări, avem şi unele probleme medicale, nu grave, dar sunt. Marți, spre ora prânzului, încercăm să tragem linie şi să stabilim un prim unsprezece şi sper să fim inspiraţi”, a precizat selecționerul, la conferința de presă susținută luni, la București.

Principalul focus al staff-ului este să-i readucă pe „tricolori” la parametrii fizici optimi, după lunga deplasare până în Andorra și înapoi.

Echipa probabilă a României: I. Radu – Rațiu, Nedelcearu, Burcă, Opruț – Stanciu, M. Marin, R. Marin – Man, Alibec, Sorescu

Ultima oră

Comentariul meu