cod roșu de vânt la sibiu - isu a emis ro-alert

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roșu de intensificări puternice ale vântului la altitudini de peste 1800 de metri în Carpații Meridionali, valabil în 28 martie între orele 02:00-14:00. Pe telefoanele sibienilor au fost trimise mesaje de tip Ro Alert.

La nivelul județului Sibiu sunt vizate următoarele 22 de localități: Arpașu de Jos, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roșu, Tălmaciu, Boița, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Rășinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului, Sibiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a emis o avertizare RO- Alert pentru aceste localități.

cod roșu de vânt la sibiu - isu a emis ro-alert

Pompierii sibieni sunt pregătiți să intervină pentru orice situație de urgență.

Recomandări:

Evitați deplasările la munte pe durata avertizării meteorologice.

În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care v-ar putea răni prin cădere;

Dacă vă aflați în autovehicul, trebuie să vă îndepărtați, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere și să rămâneți în interiorul acestuia, purtând centura de siguranţă.

Ultima oră

Comentariul meu