Carnea de miel din vitrinele magazinelor din Piața Cibin își așteaptă cumpărătorii, însă sunt foarte puțini sibieni care trec pragul carmangeriilor stârnind îngrijorarea producătorilor.
La sfârșitul lunii martie, producătorii care aduc carne de miel din Mărginimea Sibiului la hala din Piața Cibin se arată sceptici față de numărul vânzărilor de anul acesta. Până acum, clienții sunt foarte puțini, însă din spatele vitrinelor, comercianții stau cu speranța că lucrurile o să se îmbunătățească odată cu apropierea Sărbătorilor Pascale.
Dacă unii producători stau cu marfa, fără a fi vândută, alții încă nu au adus mieii, urmând să îi expună la sfârșitul săptămânii viitoare sau cu o săptămână înainte de Paște pentru că „acum oamenii doar întreabă”, spune un producător.
Anul acesta carnea de miel a ajuns să coste între 45 lei și 50 lei. Producătorii justifică prețul prin scumpirea cerealelor și restul cheltuielilor care apar odată cu îngrijirea ovinelor. Inclusiv forța de muncă este mult mai scumpă acum decât anul trecut, acesta fiind un alt motiv care contribuie la majorarea prețurilor la carnea de miel. În schimb, carnea de oaie se află la mai puțin de jumătate din prețul cărnii de miel și se găsește în Piața Cibin cu 20 lei.
Ciobanii din Jina spun că prețul este de 45 de lei carnea de miel și 20 lei „în viu”. Anunțuri au apărut și pe Olx unde „carcasa de miel” se vinde cu 40 lei kilogramul. Citește și: FOTO VIDEO – Mielul de Paște mai scump anul acesta – Cioban din Jina: „Cheltuielile au fost mari, cerealele mai scumpe” (reportaj)
Dacă până acum ne mințeau că așa impune UE prețul și că trebuie să ne aliniem cu preturile la UE , dar nici o data cu pensiile și salariile, iată că acum constatăm cine sunt de fapt adevărați profitori ai romanilor .
Da așa este romanul este cel mai mare profitor și îl batjocorește tot pe aproapele lui .
Carnea de miel nu ar trebui să depășească 10 lei / kg
Și vă spun dregi oieri că tot atît avea profit.