Cupa României la baschet în scaun rulant - Finala electrizantă transmisă Live de "Ora de Sibiu"

Ora de Sibiu are plăcerea să transmită live marea finală a Cupei României la Baschet în Scaun Rulant, un eveniment organizat de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, care se desfășoară între 24 și 26 martie la Sala Transilvania din Sibiu.

Competiția a reunit patru echipe din Sibiu, Argeș, Cluj și Brașov, cu 28 de sportivi cu dizabilități care au participat la antrenamente săptămânale în cadrul proiectului „Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant”. Acesta a fost al doilea turneu al Cupei României, primul având loc în decembrie 2022.

YouTube video

Finala  pune față în față Clubul Sportiv Comunitar Sibiu și Clubul Veraflor Brașov, într-un meci plin de emoție și determinare. După o luptă strânsă, învingătorii vor premiați în cadrul unei festivități de încheiere la ora 14:30.

Celelalte echipe participante au fost Clubul Paralimpic Salvia 2000 Cluj Napoca și Clubul Wheelchair Basketball Argeș. Evenimentul a fost deschis publicului, cu intrarea liberă.

Proiectul „Integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități motrice prin activități sportive – Cupa României la baschet în scaun rulant” a fost finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, inițiativa Fundației Comunitare Sibiu și a echipei tehnice de organizare a Maratonului Internațional Sibiu, a fost înființat în 2016. Începând cu 2018, clubul și-a extins activitățile pentru a sprijini persoanele cu dizabilități să participe la diverse competiții sportive, incluzând atletism, baschet și handbal. Astfel, s-a născut echipa Zburătorilor, formata din cei care se înalță, deși sunt țintuiți într-un scaun rulant.

Ultima oră

Comentariul meu