video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor”

Podul de peste Cibin, din dreptul străzii Gladiolelor, numit și „Maria Tereza” este unul dintre cele mai vechi din Sibiu, iar trecerea timpului a lăsat urme adânci pe detaliile de epocă.

Mai multe poduri din Sibiu au fost consolidate sau complet reconstruite, așa cum a fost cazul podului din dreptul străzii Rozmarinului, iar în prezent se lucrează la modernizarea și extinderea celui de pe șoseaua Alba Iulia. În schimb, podul „Maria Tereza”, considerat și monument istoric, mai are de așteptat din cauza licitațiilor care nu au avut succes până acum, ultima fiind în 2019.

video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor” video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor” video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor”

Licitația a fost anulată de 5 ori

Demersuri pentru reabilitarea podului au fost inițiate, însă au apărut mai multe piedici. Investiția fost întârziată de proceduri de achiziție întârziate.

„Realizarea acestei investiții a fost întârziată de proceduri de achiziție anulate în mod repetat din cauza lipsei de oferte. În cazul achiziției pentru elaborarea DALI, procedura a fost anulată de 5 ori după ce nu s-a depus nici o ofertă, contractul fiind atribuit a 6-a oară. Pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, procedura a fost anulată de 2 ori, contractul fiind atribuit a 3-a oară însă acesta a fost reziliat în 28.02.2023 din cauza neîndeplinirii obligațiilor contractuale. Primăria Sibiu va organiza o nouă procedură de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și, ulterior, va contracta execuția lucrărilor propriu-zise”, spune Mirela Gligore, Purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor” video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor” video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor” video semne grave de uzură la podul de piatră – contractul de proiectare reziliat de primărie ”din cauza neîndeplinirii obligațiilor”

Primăria Sibiu face demersuri

Primăria a transmis că până în prezent a fost realizată documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, obținându-se și avizul Comisiei de componente artistice a Ministerului Culturii în luna august 2022. Ulterior s-a obținut și avizul Direcției Județene pentru Cultură.

„Am inițiat în paralel și demersurile pentru reabilitarea podului Maria Tereza, un obiectiv care comportă lucrări specializate, caracteristice unui monument istoric. Printre lucrările avute în vedere se numără refacerea carosabilului și a trotuarelor cu pavaj, reparații ale intradosului și parapeților podului cu materiale speciale, protecția anticorozivă a bolții, lucrări de restaurare și conservare a elementelor arhitecturale, modernizarea sistemului de iluminat rutier și realizarea unui sistem de iluminat arhitectural”, spune Mirela Gligore, Purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu