rectorul aft numit „cetățean de onoare al municipiului sibiu” – cum justifică primăria distincția acordată lui ghiță bârsan

Primarul Astrid Fodor a inițiat un proiect pentru ședința consiliului local de săptămâna viitoare prin care vrea să îi ofere Rectorului Ghiță Bârsan titlul de  „Cetățean de onoare al Municipiului Sibiu”.

Conform proiectului, Rectorul Academiei Forțelor Terestre a avut o „contribuție deosebită” la dezvoltarea învățământului superior sibian și în viața orașului. ”În calitatea sa de conducător al uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, a deschis Academia sibiană către comunitate, implicându-se în proiectele orașului, în beneficiul studenților Academiei, precum și al comunității. Evenimentele organizate de Academia Forțelor Terestre au devenit publice și foarte apreciate de sibieni, multe având loc în afara spațiului Academiei, chiar în centrul Sibiului”, se arată în proiect.

Printre exemplele de proiecte la care Ghiță Bârsan a contribuit se numără ceremoniile de deschidere și închidere a anului universitar realizate în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, parteneriatul pentru Regiune Gastronomică Europeană sau sărbătorirea centenarul României în 2018 printr-un eveniment la care sute de cadre militare și studenți au participat.

Colaborarea cu Academia Forțelor Terestre a început acum 11 ani. „În 2002, începe colaborarea cu Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu unde a fost mai întâi șef al Biroului Asigurare Tehnico-Materială, apoi conferențiar universitar și șef de catedră „Științe tehnice”. Din 2008 a devenit prorector al Academiei militare sibiene, fiind locțiitor al comandantului pentru cercetare științifică și mai apoi prorector locțiitor al comandantului pentru învățământ. Experiența de 10 ani în această instituție de învățământ superior l-a calificat și l-a recomandat pentru a ocupa funcția de Comandant și Rector al Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, post pe care îl ocupă și azi” se mai arată în proiect.

 

Ultima oră

Comentariul meu