populația sibiului îmbătrânește accelerat – numărul de persoane vârstnice se va tripla până 2050

Vârstnicii reprezintă o mare parte din populația județului Sibiu. Însă numărul acestora a crescut semnificativ de la an la altul, observându-se o îmbătrânire a populației.

Agenția Județeană pentru plăți și Inspecție Socială Sibiu a observat că procesul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, ponderea vârstnicilor mărindu-se. În anul 1990, aproape 9% din populația județului Sibiu era vârstnică. O creștere a numărului acestora a fost identificată în 2010, când ponderea era de 12,5%, iar în 2017, au ajuns să reprezinte 15% din populație.

După calculele specialiștilor, în 2050, numărul vârstnicilor în județul Sibiu va reprezenta aproape 30% din numărul locuitorilor.

La nivelul județului Sibiu, până la data de 15.03.2023, numărul tuturor serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice este 44, dintre care 5 centre rezidențiale de îngrijire și asistență medico-socială pentru persoane
vârstnice, bolnavi cronici în fază terminală, 19 centre rezidențiale de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice, 3 centre de zi , de socializare și petrecere a timpului liber, pentru persoane vârstnice și 17 servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice.

 

Ultima oră

Comentariul meu