optsprezece blocuri din sibiu ar putea fi reabilitate prin pnrr - investiția se ridică la peste 61 milioane de lei
Sursa: Google Maps

Mai multe clădiri multifamiliale din Municipiul Sibiu vor fi reabilitate. Conform a două proiecte ale consiliului local, 18 clădiri de acest tip ar urma să fie renovate energetic.

Municipiul Sibiu a semnat două contracte de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru reabilitarea energetică a 18 clădiri rezidențiale multifamiliale situate în Municipiul Sibiu. Obiectivul general al proiectului propus îl constituie reabilitarea clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sibiu în vederea creșterii eficienței energetice și reducerii emisiilor gazelor cu efect de seră

Conform rezultatelor raportului de audit energetic și expertizei tehnice, se propun prin DALI măsuri de eficientizare energetică a imobilelor, precum și o serie de lucrări conexe investiției de bază. Se vor realiza lucrări de termoizolare, tâmplărie exterioară, reabilitarea acoperișurilor, instalarea de panouri fotovoltaice, reabilitarea instalației de iluminat, modernizarea lifturilor, etc. Valoarea totală a proiectului se ridică la Valoare totală (inclusiv TVA) este de 61.390 mii de lei.

„Obiectivul general al proiectului propus îl constituie reabilitarea clădirilor rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sibiu în vederea creșterii eficienței energetice și reducerii emisiilor gazelor cu efecte de seră. Prin proiect se propune reducerea consumului minim de energie ce cel puțin 50% în comparație cu consumul anual de energie pentru încălzirea dinainte de renovare pentru fiecare clădire, fapt ce va asigura o reducere a consumului de energie primară de cel puțin 30%” se arată în proiecte.

Lista clădirilor ce urmează să fie reabilitate conform primului proiect:

–        Str. Constituției, Nr. 19, Bl. 21

–        Str. Ştefan cel Mare, Nr. 147, Bl. 10

–         Str. Constantin Nottara, Nr.7, Bl.58

–        Str. Rusciorului, nr. l , Bl.69

–         Str. Fabricii, Nr.2, Bl.9

–         Str. Ludoş, Nr.6, Bl.33

–         Str. Uzinei, Bl.2A

–         Str. Uzinei, Bl.28

Lista clădirilor ce vor fi amenajate conform celui de-al doilea proiect:

–        Bloc nr. 1 Str. Constituției

–        Blocul nr. 75, Str. Rusciorului nr. 19

–        Bloc C2. Str. Țiglari nr. 1

–        Bloc nr. 10A, Bd. Vasile Milea

–        Bloc nr. 11A, Bd. Vasile Milea,

–        Bloc nr. 12A, Bd Vasile Milea

–        Bloc nr. 19, Str. Iazului nr. 21

–        Bloc nr. 6, Strada Vrancei

–        Bloc nr. 1, Bd. Vasile Milea, nr 1

–        Bloc nr. 7, Str. Ștefești

Ultima oră

Comentariul meu