historic cafes route își desemnează ambasadorul pentru românia la brukenthal palace cafe avrig

Între 23 și 27 martie, membrii conducerii executive a inițiativei Consiliului Europei, Historic Cafes Route (Ruta Cafenelelor Istorice), sunt prezenți la Avrig și în România pentru a desfășura o serie de activități ce marchează admiterea restaurantului din cadrul Palatului Brukenthal Avrig (Brukenthal Palace Cafe) în cadrul prestigioasei rețele europene.

Ceremonia de învestire a lui Arnold Gunter Klingeis ca Ambasador Onorific al Historic Cafes Route

historic cafes route își desemnează ambasadorul pentru românia la brukenthal palace cafe avrig
Arnold Klingeis (FOTO FB)

Cea mai importantă activitate programată este ceremonia de învestire cu titlul onorific de Ambasador al Historic Cafes Route a lui Arnold Gunter Klingeis, eveniment ce va avea loc în data de 25 martie. Desemnarea sa în funcția de Ambasador Onorific al Historic Cafes Route a fost aprobată de consiliul director al organizației, în cadrul unei întâlniri de lucru ce s-a desfășurat la Paris, la finalul lunii februarie.

Obiectivele în România

Arnold Gunter Klingeis va fi reprezentant și ambasador al Historic Cafes Route în România, având ca obiectiv principal promovarea României și a locurilor istorice și frumoase pe care le are această țară. De asemenea, el dorește să dezvolte rețeaua în țară și în alte țări și să aducă plus valoare partenerilor care vor fi parte din ruta cafenelelor istorice din România, astfel încât aceștia să aibă acces la piața internațională și să fie vizitați de mai mulți turiști străini.

Extinderea rețelei europene a cafenelelor istorice

Deplasarea în România va fi folosită și pentru extinderea rețelei europene a cafenelelor istorice, astfel că vor fi efectuate vizite de evaluare în mai multe orașe din țară, pentru identificarea locurilor ce pot accede în Historic Cafes Route, precum și pentru pornirea demersurilor de acceptare.historic cafes route își desemnează ambasadorul pentru românia la brukenthal palace cafe avrig

Expoziția ”Arta Universală cu maestrul Mircea Codrea”

În cadrul acestei vizite, la Palatul Brukenthal din Avrig va fi vernisată expoziția ”Arta Universală cu maestrul Mircea Codrea”, iar la vernisaj vor participa criticul de artă, impresarul artistic și pictorul lituanian Gintaras Meskauskas și reprezentanți ai Palatului Brukenthal Avrig.

Degustare de vinuri și meniu culinar-artistic

De asemenea, se va organiza o degustare de vinuri și un meniu culinar-artistic conceput special pentru acest eveniment, acompaniat muzical de un quartet din cadrul Filarmonicii Sibiu.

Traseele Culturale ale Consiliului Europei

Traseele Culturale ale Consiliului Europei îndeamnă oamenii la călătorii în timp și spațiu, precum și promovarea culturii, istoriei și patrimoniului diferitelor țări europene. Toți membrii acestui proiect trebuie să respecte valorile și principiile Consiliului Europei și anume drepturile omului, democrația culturală, diversitatea, înțelegerea reciprocă și schimburile transfrontaliere.

Importanța desemnării unui Ambasador Onorific al Historic Cafes Route în România

Desemnarea lui Arnold Gunter Klingeis ca Ambasador Onorific al Historic Cafes Route în România și admiterea restaurantului din cadrul Palatului Brukenthal Avrig în această rețea europeană reprezintă un pas important pentru promovarea și protejarea culturii, istoriei, artei, arhitecturii și gastronomiei, în special a cafenelelor istorice, din România și din Europa.

Ultima oră

Comentariul meu