focar de covid în mai multe secții ale spitalul județean sibiu - medici, asistente și pacienți infectați
foto: arhivă

În județul Sibiu au fost înregistrate la data de 23 martie cinci focare de Covid 19, conform Direcției de Sănătate Publică Sibiu. Patru focare se află în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Focarele de Covid 19 au fost depistate în secțiile de Hematologie, Ortopedie, Cardiologie 1 și Neurologie ale Spitalul Județean de Urgență Sibiu. Al cincilea focar se află la Agnita, într-o unitate de asistenţă medico-socială.

La secția de Hematologie, 30 de persoane s-au infectat cu Covid- 19, dintre care doi medici, doi asistenți medicali, un personal auxiliar și 13 pacienți. La secția de Ortopedie au fost înregistrate patru pacienți infectați cu virusul.

La Cardiologie, focar constă în 13 persoane infectate cu Covid, dintre care patru medici, doi asistenți medicali, șase pacienți și un angajat auxiliar. La Neurologie au fost înregistrate 8 cazuri de Covid – un medic, un asistent medical și șase pacienți.

În unitatea de asistenţă medico-socială din Agnita au fost depistate 17 persoane cu Covid-19, dintre care un asistent medical, 14 rezidenți și doi angajați auxiliari.

46,7% dintre cazurile de COVID-19 sunt înregistrate în Sibiu Bucureşti şi în alte trei orașe

În perioada 13 – 19 martie, 46,7% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Iaşi, Sibiu şi Braşov, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 44,6% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,7% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză, conform Agerpres.

În perioada de referinţă, 42,9% din totalul deceselor s-au înregistrat în judeţele Bacău, Călăraşi, Dolj, Iaşi şi Mureş, iar 69,4% au fost la persoane nevaccinate anti-COVID. Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,7% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Focar de COVID în mai multe secții ale Spitalul Județean Sibiu – Medici, asistente și pacienți infectați

Ultima oră

Comentariul meu