zonele din sibiu unde își fac veacul cerșetorii - peste 600 de amenzi au primit anul trecut
foto: arhivă

Peste 600 de sancțiuni contravenționale au aplicat agenții de la Poliția Locală din Sibiu pe numele persoanelor care au apelat la mila publicului în oraș. În ciuda amenzilor primite, cerșetorii se întorc mereu pe străzi și cer bani oamenilor, folosindu-se și de odraslele lor pentru a câștiga mai multă credibilitate. Cerșetorii pot fi întâlniți, mai ales în zilele călduroase, în centrul Sibiului, pe Calea Dumbrăvii, dar și în zona piețelor. 

Poliția Locală încearcă să combată fenomenul cerșetoriei prin intermediul amenzilor, însă sancțiunile contravenționale nu par să aibă mare succes, fiindcă cerșetorii se reîntorc mereu în stradă și apelează la mila publicului. Se folosesc până și de odraslele lor și le constrâng să meargă să cerșească. Anul trecut agenții au aplicat 606 de amenzi pentru „apelare în mod repetat la mila publicului sau pentru îndemn la apelare la mila publicului”, se arată într-un raport al Poliției Locale Sibiu. 

Cele mai „râvnite” zone unde cerșetorii fac cei mai mulți bani sunt: strada Nicolae Bălcescu, Piața Unirii, Bulevardul Mihai Viteazu, strada G-ral Magheru, strada Semaforului și strada Mitropoliei. 

Polițiștii Locali au aplicat, de asemenea, 38 de sancțiuni pentru amenințări, acte, fapte și gesturi obscene, alte 14 sancțiuni pentru refuz de legitimare, 7 pentru provocare sau participare la santal și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, au fost sancționate 59 de persoane. 

Ultima oră

Comentariul meu