piața mare din sibiu, în întuneric - sâmbătă este marcată „ora pământului”
foto: arhivă

Sibiul marchează, sâmbătă, „Ora Pământului”. Iluminatul public din Piața Mare se va stinge, preț de o oră, între 20:30 și 21:30. Evenimentul este sărbătorit anual în întreaga lume în ultima sâmbătă din martie, când milioane de oameni, instituții și companii aleg să atragă atenția asupra schimbărilor climatice.

Sibiul va participa la evenimentul „Ora Pământului”, care are loc în fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie – anul acesta, în 25 martie. „La invitația WWF România și a Asociației Orașe Energie în România, Primăria Sibiu se alătură multor orașe ale lumii în efortul de a atrage atenția față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice”, spun reprezentanții Primăriei Sibiu.

Astfel, în 25 martie, între orele 20:30 – 21:30, se stinge iluminatul public din Piața Mare. „Reamintim că, prin eforturile și investițiile realizate de Primăria Sibiu, aproape 70% din iluminatul public din oraș este deja eficient energetic, lucrările continuând în acest sens”, adaugă reprezentanții Primăriei.

Ora Pământului a avut loc prima data în 21 martie 2007, la Sydney, cel mai mare oraș din Australia.

Ultima oră

Comentariul meu