ce trebuie să știi dacă vrei să treci de la poker live la poker online

Oamenii care joacă poker pot fi împărțiți în două categorii. Cei care au învățat alături de prieteni și cei care au început online. În cazul în care faci parte din prima categorie și iei în calcul posibilitatea de a juca și online, e important de știut că între cele două sunt ceva diferențe, în ciuda faptului că regulile sunt aceleași.

Pokerul online poate fi ceva mai greu, însă reprezintă varianta cea mai populară în zilele noastre, optimă și pentru începători. Când joci online, mizele sunt accesibile chiar oricărui buzunar și poți învăța din mers, fără să aloci un buget considerabil. Mai mult, cei mai populari operatori de poker online organizează constant turnee fără taxă de participare (freeroll), iar acestea chiar reprezintă o modalitate excelentă de a învăța reguli Texas Hold’em, strategii, cum să joci anumite mâini în funcție de o mulțime de factori și te pot ajuta să-ți construiești un bankroll.

ce trebuie să știi dacă vrei să treci de la poker live la poker online

Primul pas: va trebui să înveți să gestionezi bankroll-ul

În cazul în care vrei să joci cât mai mult timp poker online, un element important este să înveți să gestionezi bankroll-ului. Față de partidele cash pe care le-ai jucat alături de prieteni, în pokerul online, dacă participi la turnee, va trebui să îți gestionezi cu atenție bugetul, în așa fel încât să ai fonduri disponibile pentru cât mai mult timp.

Fiecare are propriile sale limite, însă niciodată nu trebuie să joci mai mult decât îți poți permite să pierzi, în așa fel încât jocul să rămână în continuare o sursă de distracție și să nu îți afecteze viața de zi cu zi.

Așadar, ar fi bine să îți împarți bugetul în mai multe părți și să reușești să achiți buy-in-ul la cât mai multe turnee în cazul în care acestea sunt preferatele tale. Pentru începători, turneele sunt preferate în locul jocurilor cash deoarece au o durată mai mare, buy-in mai mic și poți exersa mai ușor.

Pokerul online este mult mai rapid

O diferență notabilă atunci când faci trecerea de la pokerul live la cel online este viteza jocului. Cărțile sunt împărțite instantaneu, poturile sunt transferate imediat, iar mâinile de joc sunt jucate și ele foarte rapid. Așadar, în pokerul online nu există timpi morți și va trebui să te obișnuiești cu acest lucru.

În plus, poți juca la mai multe mese în același timp, dacă experiența și abilitățile îți permit. În cazul în care ești la început de drum, e bine să aștepți să capeți mai multă experiență înainte să joci la mai multe mese. Există riscul ca la început să îți fie puțin dificil să ții pasul cu viteza pokerului online, însă cu timpul te vei acomoda.

ce trebuie să știi dacă vrei să treci de la poker live la poker online

Jocul este mai agresiv

Mulți jucători aseamănă pokerul online cu o partidă de box, întrucât unii utilizatori au tendința să fie “agresivi” în mediul online. Când joci online, vei plăti blind-uri destul de des, mai ales dacă alegi No Limit Hold’em. Acest lucru înseamnă că jocul la siguranță nu este o idee pe care să poți să o pui în practică prea ușor.

E dificil să aștepți tot timpul cele mai bune cărți întrucât va trebui să te adaptezi la un joc mai agresiv. Dar avantajul este că poturile cresc mai ușor de la jucători care foldează pentru că nu consideră că au cărți suficient de bune. Învățarea stilului de joc mai agresiv te va ajuta considerabil să îți ridici nivelul și reprezintă o piatră de temelie.

Învață să joci post-flop

Cu cât numărul jucătorilor de la masă este mai mic, cu atât jocul va fi mai agresiv. În pokerul online contează foarte mult deciziile pe care le iei post-flop, așa că este indicat să joci cât mai multe mâini. Jocul post-flop implică luarea unor decizii mai riscante și mai dure. E clar că sunt riscuri, dar nu uita că și ceilalți jucători de la masă vor trebui să facă acest lucru. În cazul în care înveți bine jocul post-flop, vei avea șanse mai bune să ai succes pe termen lung.

Așadar, în cazul în care vrei să joci poker oricând, pe mize accesibile tuturor și cu o ofertă mai bogată, trecerea la poker online merită luată în calcul. Sunt diferențe de ritm și stilul de joc, dar poate fi o activitate distractivă ce merită încercată.

Ultima oră

Comentariul meu