amenzi de peste 3 milioane lei date în trafic de poliția locală din sibiu - cele mai multe pentru parcări pe trotuar
sursa foto: arhivă

Peste 12.000 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier au aplicat, anul trecut, agenții de la Poliția Locală pe raza municipiului Sibiu. Cele mai multe dintre amenzi au fost date celor care au parcat pe trotuar, dar și celor care au ignorat indicatorul „Oprirea interzisă”.

Poliția Locală a aplicat, în 2022, 12.232 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier în valoare de 3.028.695 lei, dar și 12.260 de puncte de penalizare. Dintre acestea, cele mai multe au fost amenzi pentru parcările neregulamentare pe trotuare, 4.940 la număr. De asemenea, agenții de la Locală au aplicat și 2.116 sancțiuni pentru nerespectarea indicatorului „Oprirea interzisă”. Au fost aplicate și 616 sancțiuni pentru oprirea sau staționarea la mai puțin de 25 de metri de trecerea pentru pietoni și 632 de amenzi pentru oprirea neregulamentară la mai puțin de 25 de metri de intersecție. 

Pentru nerespectarea legii privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap au fost aplicate 162 de amenzi în valoare de 236.000 de lei pentru șoferii care au parcat neregulamentar pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap, în 55 din cazuri fiind aplicată și măsura complementară de ridicare a autovehiculului. 

Nici căruțașii care s-au plimbat prin Sibiu n-au scăpat de amenzi. Agenții au întocmit 29 de procese verbale de contravenție, în sumă de 8.100 lei, pentru circulația vehiculelor cu tracțiune animală în oraș. Oamenii au fost prinși în special la periferia municipiului. 

Ultima oră

Comentariul meu