recidivistul sorin burnete, care a bătut un om pe stradă la sibiu, încarcerat la aiud - a cerut o măsură mai ușoară
Sursa: Facebook/Profil Public

Sorin Burnete, cunoscut în orașul de pe Cibin pentru nenumăratele fărădelegi săvârșite cu alți membrii din „Clanul Lenis”, a fost trimis în spatele gratiilor la finalul anului trecut după ce a snopit în bătaie un pieton în trafic. Oamenii legii l-au căutat vreme de două luni și au reușit să îl prindă la Vama Giurgiu, când Burnete intra în țară. Și-a petrecut sărbătorile de iarnă în celulă, în Penitenciarul de la Aiud, și tot acolo va rămâne, cel mai probabil, și de Paști, asta deși a contestat de mai multe ori măsura magistraților, cerând să fie plasat în arest la domiciliu. 

În anul 2017, Sorin Burnete zis „Sorinel”, membru al clanului Lenis, a fost condamnat la închisoare. Burnete, împreună cu alți interlopi din grupare, era acuzat de inițiere, constituire, aderare și sprijinire a unui grup infracțional organizat, lovire și alte violențe, vătămare corporală, lipsire de libertate, violare de domiciliu, amenințare, șantaj, tâlhărie, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, folosirea și deținerea fără drept de arme de foc. Indivizii au reușit chiar să obțină 180.000 de euro din răscumpărările plătite de oameni de afaceri pentru copiii lor răpiți. Lista infracțiunilor pe care clanul le-a comis în Sibiu era destul de lungă, astfel că indivizii au fost trimiși după gratii. Burnete a primit inițial o pedeapsă de 15 ani de închisoare, însă magistrații Curții de Apel Alba Iulia au venit cu o nouă sentință, diferită de cea dată de Tribunalul Alba. Opt ani trebuia să stea interlopul închis. 

CITEȘTE ȘI: Membrii clanului Lenis săltați de poliție. Burnete și încă opt sibieni duși la închisoare

Doar că, anul trecut, acesta a fost eliberat. Și nici bine n-a ieșit din închisoare, că s-a și apucat de ilegalități. În octombrie 2022, interlopul a bătut un sibian în trafic. Sursele Ora de Sibiu spuneau la acea vreme că totul a pornit din cauză că Burnete nu a acordat prioritate unui pieton. Pietonul a vociferat, iar Burnete nu i-a permis să-i adreseze vreun cuvânt. Așa că, în plină stradă, a coborât din bolidul său și l-a snopit în bătaie pe bărbat. L-a lovit cu pumnii, cu picioarele și l-a împins, moment în care pietonul a dat cu capul de asfalt. În urma loviturilor primite și impactului cu șoseaua, pietonul a intrat în comă. 

După bătaie, Burnete s-a urcat în mașină și a plecat de la fața locului, lăsându-l pe pieton să zacă în stradă. Oamenii legii l-au căutat apoi în toată țara pe parcursul a două luni, mergând pe premisa că a reușit să fugă în străinătate. La finalul lunii decembrie însă, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, Burnete a apărut la Vama Giurgiu, moment în care polițiștii l-au reținut. 

CITEȘTE ȘI: Burnete, prins în Vama Giurgiu

La scurt timp, Sorin Burnete a fost arestat preventiv. Măsura a fost prelungită și, cu fiecare ocazie, sibianul a contestat-o. Acesta își dorește o măsură mai blândă și cere să fie cercetat sub arest la domiciliu. Magistrații au respins fiecare cerere, astfel că și în prezent Burnete se află în Penitenciarul Aiud. „Constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare nr. 59/UP/22.12.2022 emis de Judecătoria Sibiu. (…) Menține măsura arestării preventive a inculpatului. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu”, se arată în soluția publicată pe portalul instanțelor de judecată. 

Ultima oră

Comentariul meu