prețuri exorbitante la chirii pentru spații comerciale mici – cele mai mari pe bulevardul mihai viteazu și în centrul sibiului
foto: arhivă

Spațiile comerciale de închiriat rămân la mare căutare în Sibiu. În schimb, șansele să găsești un loc mic și cochet, ideal pentru un salon de înfrumusețare sau o altă afacere mică sunt destul de scăzute, spun agenții imobiliari.

În fiecare zi se deschid afaceri noi, iar administratorii caută spații de închiriat cât mai aproape de centrul orașului. Spre deosebire de spațiile comerciale mari, cele de dimensiuni reduse se găsesc mai greu și la prețuri mai ridicate.

„Cele mici sunt cel mai greu de găsit. Pentru saloane e mai greu sa găsești un spațiu mic și, de obicei, costă 12, 13 euro pe metru pătrat. De asemenea, spațiile cele mai mici sunt și cele mai căutate în momentul de față. De obicei, trebuie investit în ele. Pentru spațiile mari, cum sunt cele de pe strada General Magheru, chiria pe lună costă 1.500 de euro, respectiv 10, 11 euro metru pătrat renovat. Pe Calea Dumbrăvii este același preț, dar ele sunt renovate. Avem cerere pe toate domeniile de activitate, dar în special se caută spații mai micuțe”, spune Iulia Fusoi, agent imobiliar la Inovativ Imob Concept.

Prețuri mari pe Mihai Viteazu și Doamna Stanca

Lucian Tarchilă, manager de vânzări la agenţia “Oglan Imobiliare”, a observat că multe afaceri optează pentru spații de închiriat în locuințe. Cât din punct de vedere al prețurilor acestea sunt mai mari în funcție de zonă, prețuri ridicate fiind pe Bulevardul Mihai Viteazu și pe Doamna Stanca.

„Spații de închiriat sunt destule, piața nu este limitată. La spațiile comerciale zona dictează prețul. Metrul pătrat la un astfel de spațiu pe Bulevardul Mihai Viteazu este de 35 de euro, 25 de euro metrul pătrat în cartierul Doamna Stanca, iar între blocuri aproximativ 10 euro pentru un metru pătrat. În centru sunt unele pretabile pentru alimentație publică și unele, nu, iar prețurile sunt între 25 și 35 de euro pentru spațiile cu vitrină”, spune Lucian Tarchilă.

Cerere foarte mare este din partea simigeriilor care caută spații cu deschidere la un număr mare de persoane, de preferabil pe bulevardele mari sau în centru „Este foarte mare cererea. Vorbesc de spații zona centrala cu flux de oameni, perfecte pentru simigerii. Sunt la mare căutare spațiile de pe Bulevardul Mihai Viteazu și cele din centru istoric. Se caută suprafețele mai mici, până în 100 – 150 metri pătrați, cele care se pot folosi ca magazin. Pentru saloanele de înfrumusețare sunt spații dar nu își permit o chirie foarte mare pentru că un spațiu central sau cu vitrină costă mai mult” spune Silviu Gorun, administrator I-Imob și al GRN Top Invest.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu