video: europarlamentarul nicu ștefănuță, rezervat în privința alegerilor - „sunt atașat de sibiu, mai mult nu pot spune”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță s-a înscris în Grupul Verzilor din Parlamentul European, fiind primul român care s-a afiliat acestui partid. După ieșirea din USR, el a fost contactat de toate partidele politice, dar nu a dorit să se înscrie în niciunul, considerând că valorile sale sunt „diagonal opuse”. Deocamdată, sibianul nu poate spune dacă va candida sau nu la alegerile de anul viitor.  

„Cea mai importantă decizie politică pe care am luat-o recent este cea de a intra în Grupul Verzilor Europeni, aceasta fiind o premieră în România și în Europa, eu fiind de săptămâna trecută primul europarlamentar român care s-a afiliat acestui grup. (…) Trecerea mea a fost poate simbolică pentru că până la urmă nu are mare efect în scena politică românească, nu am trecut la un partid românesc”, a spus europarlamentarul Nicu Ștefănuță într-o conferință susținută luni la Sibiu. 

După ieșirea din USR, europarlamentarul Nicu Ștefănuță susține că a fost contactat de toate partidele politice, însă nu a simțit să se înscrie în niciunul. „Mai ales în Parlamentul European, cum am o reputație foarte bună, m-au contactat absolut toate partidele, de la socialiști la extremiști. Însă am o personalitate zic eu anume și mi-ar fi fost foarte greu să mă înscriu într-un partid care ar fi diagonal opus valorilor mele. Nu aș fi putut face asta niciodată. La fel și din axa de guvernare sau alte partide. Am considerat că, chiar dacă este un pariu mai greu, pentru că necesită foarte multă muncă, am considerat că lucrul de făcut este de a investi în ceva ce cred. Eu, când am trecut la Verzi, nu am trecut din senin, neavând nimic în comun cu ei. Dimpotrivă, am votat similar sau aproape identic și atunci cumva există o egalitate, o naturalețe și o continuare a principiilor mele. În România nu am intrat într-un partid existent pentru că încă este o piață, zona aceasta verde, o zonă neclară. Intrarea într-un partid sau altul m-ar face clar soldatul unuia și nu a altuia”, a adăugat Ștefănuță. 

Rezervat în privința alegerilor

Întrebat dacă va candida la alegerile de anul viitor, chiar și ca independent, Ștefănuță a fost rezervat și a spus că nu poate da detalii în acest moment. „Eu sunt foarte atașat de Sibiu și voi face în continuare lucruri pentru Sibiu. Mai mult de atât nu vă pot spune în acest moment (n.red.: întrebat dacă va candida la alegerile din 2024). În acest moment nu pot da aceste date, dacă iau în calcul sau nu (n.red.: să candideze ca independent). Deocamdată sunt ocupat până peste cap cu construirea unei alternative politice în zona aceasta de verde. Dacă voi fi eu pe vreo listă sau dacă voi candida eu, asta e mai puțin important. Important este să avem o opțiune și pe partea asta”, a precizat Nicu Ștefănuță. 

Ultima oră

Comentariul meu