șoferi băuți, prinși în trafic la mediaș, cisnădie și tălmaciu
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au fost și în weekendul care tocmai s-a încheiat prezenți pe drumurile din județ. Aceștia au depistat o serie de infracțiuni în trafic. Cu ocazia verificărilor, au fost prinși și patru șoferi care s-au urcat băuți la volan. Cu toții s-au ales cu dosare penale. 

Unul dintre șoferi a fost depistat în toiul nopții la Mediaș. „La data de 18 martie a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada S. L. Roth de către o tânără în vârstă de 19 ani, din Dumbrăveni. Testarea alcoolscopică a tinerei a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceasta fiind însoțită la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În baza celor constatate, polițiștii medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

La aceeași dată, în jurul orei 20:30, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Sibiului de către un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Șeica Mare. Testarea alcoolscopică a acestuia a indicat un rezultat de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În 19 martie, în jurul orei 04:00, pe strada Gheorghe Lază din orașul Tălmaciu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 26 de ani. Cu o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, tălmăceanului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, ulterior fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Duminică dimineața, în jurul orei 09:00, în orașul Cisnădie, polițiștii au testat alcolscopic un alt conducător auto, aflat la volanul unui autoturism pe strada Argintului. Cu o valoare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au deschis și în acest caz un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile articolului 336 aliniatul 1 din Codul penal.

Ultima oră

Comentariul meu